Bla i boken

Et større vi

til forsvar for livet

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242161871
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Et "vi" med plass til alle.

Lippestad registrerer med stigende uro hvordan vi, i velstående, velutdannede og vellykkede Norge, definerer stadig trangere rammer for normalitet. I denne lydboken lar han oss møte noen av dem som har sterke historier om det å tilhøre «de uønskede», og han forteller om egne erfaringer som far til en datter med alvorlig sykdom. Gjennom samtaler med andre som har kjent på kroppen hvordan samfunnet reagerer på barn som er annerledes, gjennom sitt møte med Desmond Tutu og sine besøk i en syrisk flyktningeleir i Libanon utfordrer han verdisyn og holdninger som er utbredt i dagens Norge. Rammen om Lippestads møter med andre som har stått overfor krevende etiske valg, er hans egen opplevelse av å miste sin eldste datter så altfor tidlig.

Geir Lippestad har gjennom mange år engasjert seg for dem som så altfor lett faller på siden av storsamfunnet. Han har gjort det som advokat, som engasjert samfunnsborger og som far.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2016
ISBN 9788242161871
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 30.03.2016
Emne Faglitteratur Norge Etikk Personlige beretninger Funksjonsnedsettelser Barn
Lest av Morten Røhrt

Geir Lippestad

Geir Lippestad (f. 1964) er advokat og partner i Advokatfirmaet Lippestad AS i Oslo. Han ble først kjent som forsvarer for Ole Nicolai Kvisler, som i 2002 ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen, det såkalte Holmlia-drapet.
23. juli 2011 ble Lippestad oppnevnt som forsvarer for Anders Behring Breivik etter terrorangrepet mot regjeringskvartalet og Utøya. For innsatsen som forsvarer ble Lippestad kåret til «Årets prestasjon» både i 2011 og 2012 i Finansavisens årlige advokatkåring. I 2012 ble han kåret til «Årets navn» i både VG og Dagbladet av avisenes lesere.
Lippestad har tidligere vært nestleder i Nordstrand Arbeiderparti og medlem i Pasientskadenemnda. Han har også vært generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF og har flere styreverv i så vel næringslivet som frivillig sektor. Geir Lippestad er gift og har fire egne barn og fire stebarn. Les mer
Jon Gangdal

Jon Gangdal

Jon Gangdal (f. 1954) er forfatter, kommunikasjonsrådgiver og fjellklatrer. Han har over 30 års erfaring som journalist fra fagpresse, dagspresse og TV, og han har vært informasjonssjef i Oslo politidistrikt. Gangdal har skrevet et stort antall dokumentar- og håndbøker, flere av dem med tilknytning til fjellsport, men også om så forskjellige personer som predikanten Åge Samuelsen, finansmannen Ole Christian Bach, hopptreneren Mika Kojonski ("Mika og den gode følelsen"), alpinisten "Kjetil André Aamodt", Finn Abrahamsen ("Politi. På liv og død"), spesialsoldaten Trond Bolle, advokat Geir Lippestad og Norwegian-gründer Bjørn Kjos. Blant hans mest kjente bøker er "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" (om Kristoffer-saken) og "Ikke si det til noen" (om Vågå-saken). Les mer