En norsk spion

spenningsroman
Annen tilknytning:

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203353130
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
"En norsk spion" tar leseren med inn i en eksotisk, eventyrlig og svikefull verden de færreste kjenner - der konsekvensene ved å mislykkes er fatale og private hensyn er underkastet nasjonens interesser. Kan en profesjonell løgner være ærlig overfor sine nærmeste? "Endelig en kul, norsk actionhelt."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"En thriller av internasjonal klasse."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"I sjangeren spenningsroman med bred historisk og kulturell tilnærming og samfunnspolitisk brodd, har Aslak Nore med «En norsk spion» levert førsteklasses håndverk i tradisjonen etter Jon Michelet og Jan Guillou. I fortellerteknikk, intrikat plott og presis detaljrikdom ligger han derimot nærmere forfattere som John le Carré og Tom Clancy. I sum synes jeg faktisk han overgår alle fire! «En norsk spion» er en spenningsroman til å bli klok av."
Flaggkommandør Jacob Børresen, Klassekampen

"Nore kjører på med høyhastighets etterretningsinformasjon, og må ha gjort intens research. Nores oversikt over Midt-østenpolitikk, diplomatiske maktallianser og spionenes intrikate kameleonliv er imponerende. Her er det detaljer fra etterretninger i Russland, Libya, Afghanistan, Iran og Dubai. Her er lokalkunnskap om afghanske spise- og klesvaner, kunsthandel i Dubai og persisk kalligrafi. Leseren lærer mye om dagliglivet i Afghanistan. Bra!"
Eskil Skjeldal, Vårt Land

"En spionroman som det virkelig ryker av. (...) Aslak Nore har levert et glimrende stykke fiksjon om et viktig stykke norsk virkelighet."
Sven Erik Omdal, Stavanger Aftenblad

"Underholdende og virkelighetsnært fra skrivende soldat. (...) I denne boken formidler Aslak Nore håpløsheten i Norges krigføring i Afghanistan gjennom soldatenes synsvinkel. Soldatenes liv og tankeverden er en rød tråd i mye av det Nore skriver om, og er et prosjekt som har stor verdi også utover dette bokprosjektet. Vi får nok se mer av dette, og bør glede oss over at den tidligere soldaten fra Telemark Bataljon har lagt våpenet på hylla og valgt pennen som sitt våpen."
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen (5-er)

"[Peter Wessel] er mer enn smart nok til å være interessant, og såpass tøff at jeg må innrømme at jeg skulle ønske jeg var bittelitt mer som ham. Og man føler seg (i hvert fall gjorde jeg) skikkelig heldig som fikk bli med ham på jobb. (...) Nore er en fordømt dyktig løgner. På side fjorten gir han oss endatil oppskriften: 'De beste løgnene har en kjerne av sannhet'. Det er derfor det hele funker så bra, både for Peter Wessel og for Aslak Nore."
Atle Myhre, Minervanett]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353130
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 07.09.2012
Orig. tittel En norsk spion
Emne Agenter og spioner Romaner Forente arabiske emirater Skjønnlitteratur Norge Afghanistan
Aslak Nore

Aslak Nore

Aslak Nore (f. 1978) er forfatter og forlagsredaktør fra Oslo. Siden debuten med Gud er norsk i 2007 har han markert seg som en av sin generasjons mest interessante forfattere av både sakprosa og skjønnlitteratur. Spenningsromanen Ulvefellen ble i 2017 belønnet med Rivertonprisen. I 2021 mottok Nore Mads Wiel Nygaards legat. Havets kirkegård (2021) ble en bestselger og kritikerfavoritt. For denne ble Nore nominert til Bokhandlerprisen. Les mer

Andre i samme serie

 1. En norsk spion
  En norsk spion
  Pocket
  229 kr
 2. En norsk spion
  En norsk spion
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. En norsk spion
  En norsk spion
  Innbundet
  349 kr
  Kommer 17.09.2012
 4. Oslo noir
  Oslo noir
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 5. Oslo noir
  Oslo noir
  Innbundet
  499 kr
 6. Oslo noir
  Oslo noir
  Ebok
  159 kr