Bla i boken

En godt bevart hemmelighet

fortellinger om adopsjon i Norge

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203379925
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Silje Førsunds mor ble adoptert bort i 1952, fem måneder gammel. Den gangen var det ikke noe krav at familien som skulle ta imot barnet, måtte vurderes nærmere med tanke på egnethet. Adopsjonsmarkedet var ikke regulert. For Siljes mor ble resultatet en oppvekst preget av overgrep.

I tillegg til morens historie forteller forfatteren med følsomhet og sterk innlevelse om fem andre norskadopterte. Felles for dem er at de gjennom livet har måttet streve med å forsone seg med seg selv og sin egen bakgrunn.

I mange tilfeller har adopsjon fungert etter hensikten - til barnets beste. Men som disse fortellingene viser, har samfunnet i vår nære fortid kommet til kort når det gjelder å ta vare på de mest sårbare blant oss. I dag er forståelsen av barns behov en annen. Men fungerer systemet godt nok, selv i dag?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203379925
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 16.03.2022
Emne Adopsjon Personlige beretninger Faglitteratur Norge Mishandling
Lest av Anne Ryg
Silje Førsund

Silje Førsund

Silje Førsund (f. 1979) er journalist i Dagbladet og har mange års erfaring innen både feature- og nyhetsjournalistikk. Hun er utdannet ved Cardiff University i Wales. Herfra har hun en bachelorgrad i journalistikk og en mastergrad i sammenlignende politikk. Les mer