En europeisk tragedie

hvordan Vesten og Russland ble fiender - og kan finne sammen igjen

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203395062
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Det er krig. Vladimir Putins regime i Moskva overfalt et naboland og skapte det farligste øyeblikket verden har sett siden 1930-tallet. Men hvordan kom vi dit? Og hva bør gjøres?
Gjennom et unikt samarbeid mellom en russisk skribent i eksil og en norsk journalist med Europa som spesialfelt får vi uvurderlig innsikt i bakgrunnen for Ukraina-krigen og den pågående kampen mellom frihet og diktatur.
De to argumenterer for at Russland og Europa er i et skjebnefellesskap. Når våpnene stilner, kan kun en demokratisk utvikling gi en farbar vei videre. Alternativet er å gjenta feilene som bidro til at frontene hardnet.
Selv etter råskapen i Ukraina er sameksistens uunngåelig. Skal det bli grunnlag for fred og demokrati framover, trengs et grundig oppgjør etter forbrytelsene på slagmarken, en europeisk vending i Moskva og en vestlig politikk som knytter Russland tettere til Europa.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203395062
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 31.10.2022
Emne Faglitteratur Krig Europa Internasjonal politikk

Sten Inge Jørgensen

Sten Inge Jørgensen er utenriksjournalist i Morgenbladet med Europa og Tyskland som spesialfelt. han er også bokanmelder og forfatter og har tidligere bl.a. gitt ut bøkene "Vesten mister grepet" og "Globale utfordringer". Han har markert seg som en av Norges skarpeste kommentatorer på internasjonal politikk. Les mer

Leonid Ragozin

Leonid Ragozin (f. 1972) er russisk journalist i eksil, for tiden bosatt i Riga i Latvia. Han jobbet i 12 år for BBC i Russland og leverer i dag artikler til en rekke engelskspråklige medier. Ragozin har også skrevet Lonely Planets guidebøker til Moskva og Ukraina. Les mer