Bla i boken

Emma

Velg format

Tilbudspris 148 kr Før 169 kr
På lager
ISBN
9788203377891
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Emma Woodhouse og hennes far hører med blant byens lille krets av dannede, og Emma går en begrenset tilværelse i møte når hennes guvernante og fortrolige venninne forlater dem for å gifte seg. Det er imidlertid Emma selv som står bak guvernantens lykkelige valg. Hun har gjort det til sin oppgave å spille Kirsten Giftekniv for alle andre enn seg selv.
Emma er både vakker, klok og rik, men hun er også bortskjemt. Hun finner stadig nye objekter som hun kan oppdra og pønske ut planer for og bryr seg lite om velmente råd fra mr. Knightley, hennes kloke venn og eneste verdige motstander.

Lydboka ble produsert av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek i 1996.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203377891
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 06.12.2021
Orig. tittel Emma
Emne Lydbøker Klassisk litteratur Overklassen Romaner England Kjærlighet Skjønnlitteratur
Lest av Mona Lamo
Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) var datter av en prest i Hampshire. Hun vokste opp blant fem brødre og en søster og levde siden et rolig liv som ugift sammen med familien. Alt som ung begynte hun å skrive, påvirket av Shakespeare og engelsk romankunst så vel som av samtidens skrekk- og triviallitteratur. Ofte skrev hun i ledige stunder på papirlapper, som første mange år senere ble redigert og utgitt som bøker. Det gjaldt blant andre "Fornuft og følelse" (1811) og "Stolthet og fordom" (1813), og flere av bøkene utkom anonymt under påskriften "By a Lady". Les mer