Einar Pastor'n Iversen

På lager
ISBN
9788203199592
Ebok
kr 139,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203199592
  • Salgsdato: 22.08.2012
  • Språk: Bokmål
Einar Iversen er prestesønnen som ble fanget inn av jazzen da verdenskrigen var over og ble jazzpianist med tilnavnet Pastor'n. Gjennom mer enn seksti år har han spilt med alle og overalt. Pastor'n er en helt uvanlig pianobegavelse som smelter om jazzens ulike stiler til et særegent uttrykk med en personlig klo. Han har vært profesjonell musiker fra tidlig femtitall, men tilhører en generasjon som ikke kunne livnære seg av jazzen alene. Levebrødet kom i mange år fra restauranter og teatre i Oslo og resten av landet.
Pastor'n er samtidig med musikere som Miles Davis, Stan Getz, Bill Evans og Bengt Hallberg. I Norge er han den siste aktive av denne store jazzgenerasjonen.

Gjennom hundrevis av samtaler over flere år har Hilde Brunsvik kommet pianisten nær og skapt sitt kunstnerportrett av ham. Iversens liv og karriere framstår i en kulturell brytningstid mellom det gamle og det nye Norge, og mot en levende bakgrunn av Oslo-historie fra det 20. århundre.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Hilde Brunsvik

Hilde Brunsvik er utdannet idéhistoriker og sangpedagog. Siden debuten i 1989 med novellesamlingen "Fiskens ansikt" har hun gitt ut ytterligere én novellesamling og to romaner. "Einar Pastor'n Iversen - et jazzliv" (2010) er hennes første biografi.
Mer om forfatteren