Eg kjem tilbake

På lager
ISBN
9788203199905
Ebok
kr 149,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203199905
  • Salgsdato: 20.03.2012
  • Språk: nno
"Eg kjem tilbake" er ein roman som skil seg ut frå kva ein er vant med å lese i norsk samtidsprosa. Tarjei Vesaas debutantprisvinnar Lars Petter Sveen har skrive ei actionfylt historie som trekk vekslar på westernsjangeren. Det er ei fortelling som på same tid er skremmande og vakker, brutal og vanskeleg, og som prøver å vise kva menneske er i stand til. Med eit språk som er poetisk og effektivt, er "Eg kjem tilbake" først og fremst ei drivande og spennande bok.
"For sin første, novellesamlingen «Køyre frå Fræna» (2008), fikk han Tarjei Vesaas' debutantpris - dersom det finnes en tilsvarende pris for bok nummer to, kan den tildeles Sveen med det samme!
For maken til litterært talent skal man lete lenge etter. (...) Gjennom et usedvanlig vakkert og poetisk språk setter Sveen leseren inn i en verden uten håp og kjærlighet, uten noe sted å søke dekning. Det er imponerende gjort."
Sigrun Hodne, Stavanger Aftenblad

"Midt i vanvitet, boka er spennande, og språket flyt slik det skal hos ein Vesaas-prisvinnar."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"I 'Eg kjem tilbake' tek Sveen ei ny retning, til ei oppdikta og skrudd verd som blir like verkeleg som innsida av handa di, og det stadfester at ein stor forfattar har begynt å visa seg (...) Blodet dryp, kulene susar og det er eit høgt, lesverdig tempo gjennom heile romanen.
Slike actionfylte romanar fell gjennom om dei ikkje har dette andre nivået, men Sveen er dyktig (...) Sveen har skrive tett til beinpipene om dei verste tinga i mennesket."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"Lars Petter Sveen framstår i det hele tatt som svært stilsikker, til tider er det som jeg hører Hjortefot bak meg."
Erlend Røyset, Klassekampen

"Alt i alt les eg teksten som ein allegori over dei fundamentale livsvilkåra i verda. Og eg må seie at eg er fascinert over retninga Sveen har gått med bok nummer to, og framleis nyfiken."
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

"Lars Petter Sveen skriv uhyggeleg og godt... [Han] strekkkjer seg mot store forbilde [Vesaas, Conrad og McCarthy] og han gjer det utan å få noko å skjemmast over ... Sveen fekk Tarjei Vesaas debutantpris i 2008. Eg har dessverre ikkje fått lest novellesamlinga hans "Køyre frå Fræna", men det ser eg verkeleg fram til å gjere."
Nora Simonhjell, Morgenbladet
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Lars Petter Sveen

Lars Petter Sveen

Lars Petter Sveen (f. 1981) er frå Fræna i Møre og Romsdal, men bur i Oslo. Han er tidlegare elev på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han fekk Tarjei Vesaas' debutantstipend, Aschehougs debutantstipend og Sunnmørsprisen for debutboka Køyre frå Fræna (2008). Da Jo Nesbø fekk Den norske lesarprisen i 2008, ga han ekstraprisen på kr 50 000 - som skal gå til «ein lovande norsk forfattar» - til Sveen. Også for si andre bok, romanen Eg kjem tilbake (2011), fekk han glitrande kritikkar.

Guds barn (2014) var den tredje boka hans og eit litterært gjenombrot. Kritikkane var framifrå, og romanen er solgt til Danmark, Sverige, Frankrike, USA og Kina. For boka fekk han blant anna Sultprisen, Per O. Enquist pris 2016, Nynorsk litteraturpris 2014 og Jan Roar Leikvolls minnepris 2015 - romanen var nominert til Kritikarprisen for beste vaksenbok 2014, til Ungdommens kritikarpris, Natt & Dags Oslopris og P2-lyttaranes romanpris samt til IMPAC Dublin Literary Award 2020. Lars Petter Sveen har fått Mads Wiel Nygaards legat for sin forfattarskap, han ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend 2014 og var blant dei ti fremste unge, norske forfattarane kåra av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival i 2015.

Han siste romanar Fem stjerner (2017) og Fem skuggar (2018) fortel om fem unge menneske på flukt.
Mer om forfatteren