Djevelen er en fallen engel

eventyret om Miss Landmine

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294228
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Morten Traavik tar et nådeløst ærlig oppgjør med bistandskulturens og den systematiserte godhetens innerste vesen. Utstyrt med slagordet «Alle har rett til å være vakre» drar den velmenende Traavik til Angola og Kambodsja for å sette opp verdens første missekonkurranser for landmineskadde kvinner.
«Miss Landmine» er et av 2000-tallets mest omtalte, bejublede og utskjelte kunstprosjekter. Traaviks politiske kunstprosjekt skaper overskrifter og oppmerksomhet verden over i en målestokk som de fleste holdningskampanjer, for ikke å snakke om kunstprosjekter, bare kan drømme om. Samtidig bringer reisene gjennom borgerkrigsherjede land i Afrika og Asia ham stadig nærmere både bistandsmiljøets mørkere sider og hans voksende tvil på sine egne motiver. I sin kamp for å vekke vår selvgodhet og vårt sløvsinn møter Traavik bistandens skyggesider befolket av krigsforbrytere og kunstkritikere, prostituerte, ministre og ikke minst Kurtz fra Joseph Conrads klassiker "Mørkets hjerte".
Den norske debatten om bistand er aktuell med helt en ny vilje til å diskutere dens styrke og svakheter. Traavik diskuterer menneskeverd og blikket vårt på de andre med et engasjerende driv og gjennom uforglemmelige møter med kvinner som sjeldent blir sett.

"Djevelen er en fallen engel" er en dypt personlig vinklet, amoralsk og nærgående psykoanalyse av bistandens sjel.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203294228
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 22.10.2013
Emne Angola Bistand Funksjonsnedsettelser Kunst Væpnede konflikter Kambodsja Faglitteratur

Morten Traavik

Morten Traavik er norsk regissør og kunstner, basert i Oslo og Stockholm. Han ble for alvor kjent med skjønnhetskonkurransen «Miss Landmine» (Angola, 2008 og Kambodsja, 2009). Dette ble det første i en rekke grenseoverskridende og omdebatterte kunstprosjekter. "Djevelen er en fallen engel" er Traaviks første bok. Les mer