Diktet løper som en by

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203197321
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Diktet løper som en by" kan sammenliknes med forfatterens "Tiu" (1982) og "Hun" (1989). Samlingen er inndelt i ni deler fra og for ni ulike deler av verden. Stedene er geografisk plassert selv om noen av dem er oppdiktede.
Kanskje kan en kalle det en samling verdensdikt: om skapelser, om folk, om stridigheter og mytologier.
"Poesi med sprengkraft ... Kittelsen er ein diktar i vår tid. For vår tid."
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

" 'Diktet løper som en by' sier oss noe om å være menneske i verden. Om livsholdning, myter, likheter og fellesskap. Via nyskapende formuleringer og små, fine situasjoner - og gjennom de store bildene. Boken føyer seg inn i rekken av Kittelsens mange gode og viktige utgivelser."
Karen Frøysland Nystøyl, Vårt Land

"Personleg er eg kisteglad for denne boka, og for Erling Kittelsens 40 år lange arbeid med å gjera verda og diktverda vanskelegare å forstå."
Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

"... en diktsamling som virvler meg ut i rommet, tar meg igjen og lar språket og dansen (som en må være med på) føre meg videre. En bok med tentakler mot Asia, Afrika og land og riker - og som skrives midt i Norge. Alle nominasjonskomitéer bør ta i denne."
Olav Egil Aune, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203197321
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 06.06.2011
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk
Erling Kittelsen

Erling Kittelsen

Erling Kittelsen debuterte med diktsamlingen Ville fugler i 1970 og har utgitt dikt, fabler, romaner, gjendiktninger, en selvbiografisk roman (Stående hukommelse, 2007) og dramatikk. Han har fått mange litterære priser og utmerkelser.

Kittelsens seneste utgivelser er diktsyklusen Diktet løper som en by (2010), romanen Jeg, Jako (2013), skuespillet Soveren (2014), Fredsslutning - Samtale med Edda (2016) og Den gamle (2018). Dikt i samling ble utgitt i 2021.

Kittelsen er kalt motstandsdikter, at han kommer med nødvendig motkraft til vår økonomiserte kultur. Samtidig finner han innganger til mytologi og urgammel erfaring som bærer og viderefører vår menneskelighet.

Det mørkeste sted er der det skjer, midt i verden, sier han. Han peker på det som kan bli framtidas kollektive bilder, det som binder folkeslagene sammen.

Kittelsens anerkjennelse som lyriker strekker seg langt utover Norges grenser, og han får stadig invitasjoner til å presentere sine verk rundt om i verden. Kittelsen reiser mye med sin litteratur. Han har vært en pionér når det gjelder samarbeid med eksilpoeter og har gjendiktet deres lyrikk til norsk. I tillegg har han gjendiktet - sammen med språkeksperter - latvisk folkediktning og klassiske tekster fra persisk, sumerisk og koreansk. Sentralt i forfatterskapet står hans litterære dialoger med egne gjendiktninger av norrøn poesi.

«Erling Kittelsen er en særpreget stemme i samtidslitteraturen. Hans krasse skråblikk på det norske samfunnet er til tider uhyggelig og fascinerende lesning. (...) Kittelsen er en forfatter som skriver utenfor trender. Han henter inspirasjon fra mange ulike sjangere - sagn, fabler, eventyr og muntlig poesi fra ulike kulturområder. Han er først og fremst poet, det merkes i språket, i vakre, fremmede bilder, originale tanker. Gjennom et langt forfatterskap har Kittelsen vist en imponerende vilje til å jobbe med sitt eget uttrykk, uten å la det infiseres av mainstream.»
Liv Mossige, i anmeldelsen av Jeg, Jako, Dagsavisen, 2013. Les mer