Dette klarer vi sammen

På lager
ISBN
9788203298097
Ebok
kr 169,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203298097
  • Oversetter: Henning Kolstad
  • Salgsdato: 23.08.2019
  • Språk: Bokmål
"Ansiktstrekkene dine er rene og vakre. Øynene dine er lukket, og du hviler i fred. Kroppen din blir kald, men du lever videre i meg, Grete, i varme og kjærlighet. Sorgen kommer strømmende, som smeltevannet om våren i dine elskede fjell."

I november 2017 måtte Grete Berget gi tapt etter lang tids kamp mot kreft, 63 år gammel. For de fleste av oss var hun kjent som den unge, spreke småbarnsmoren som ble barne- og familieminister i Brundtland-regjeringen på 1990-tallet. Som statsråd sto hun for noen av de største reformene innen norsk likestillingspolitikk, som pappapermisjonen og partnerskapsloven. I denne boken tegner hennes mann, den svenske journalisten Per Ritzler, et levende portrett av en betydelig politiker og forteller samtidig den gripende historien om en sterk kvinnes kamp mot en dødelig sykdom.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Per Ritzler

Per Ritzler (f. 1954) kom til Norge som korrespondent for Sveriges Radio i 1989. Her møtte han Grete Berget, den gangen ved Statsministerens kontor, og de to ble et par. Da hun ble statsråd, tok Per en mye omtalt pappaperm. Senere har han vært reportasjeleder i NRK, rådgiver i Geelmuyden.Kiese og i eget firma, samt generalsekretær i Foreningen Norden. Han er i dag tilknyttet Norges Nasjonale Turistveger.
Mer om forfatteren