Det som er mitt

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203398711
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I femti år, fra midten av 1960-tallet, kjørte Jose Henrique Bortulucis far Didi lastebil på kryss og tvers av Brasil. I lange perioder var han borte fra familien, og kroppen hans ble stadig mer nedslitt av en yrkesvei forbeholdt menn aller nederst på den økonomiske rangstigen. Fra sjåførsetet observerte Didi historien utspille seg, og han tok selv del i noen av landets største infrastrukturprosjekter, som den Trans-Amazoniske motorveien, gjennomført av militærdiktaturet og muliggjort ved brutal avskoging.

Gjennom historien til en mann, sin far, forteller Bortoluci historien om et land. Han trekker linjer mellom farens kreftdiagnose og Brasils brutale kapitalisme, der tanken om vekst for enhver pris får ugjenkallelige konsekvenser for hele verden, og gransker avstanden klassesamfunnet har tvunget fram mellom seg og faren.

Inspirert av, og sammenlignet med forfattere som Annie Ernaux, Svetlana Alexievich og Ocean Vuong, er Bortolucis debutbok en gripende, tankevekkende og mesterlig konstruert fortelling om arrene som dannes i både mennesker og landskaper.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 143
Utgitt 2024
ISBN 9788203398711
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Øystein Vidnes
Salgsdato 14.02.2024
Orig. tittel O que é meu
Emne 1960-1999 Lastebiler Samfunnsanalyse Brasil Fedre Faglitteratur Personlige beretninger
José Henrique Bortoluci

José Henrique Bortoluci

Jose Henrique Bortoluci ble født i Jaú, Brasil i 1984. Han har en doktorgrad i sosiologi fra universitetet i Michigan, har studert ved Yale Univesity og arbeider i dag som professor ved Getulio Vargas Foundation i Rio de Janeiro.

Det som var mitt
 er hans første bok. Allerede før utgivelse ble den solgt til prestisjeforlag verden over, blant dem Fitzcarraldo Editions (UK), Grasset (FR), Iperborea (IT), Aufbau (Ty).

Les mer