Det farlige demokratiet

om folkestyrets vilkår i Norge gjennom to hundre år

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294594
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Hvordan står det til med demokratiet vårt? I denne boken tar Finn Olstad opp en side ved demokratiet som historisk og aktuelt problem, nærmere bestemt motstanden mot demokratiet og uviljen fra flere typer makthavere mot å gi rom for virkelig demokratiske prosesser.

Demokratiets vilkår er kanskje det mest fundamentale politiske spørsmål i dagens Norge. Skal vi diskutere dette på en meningsfylt måte, kommer vi ikke forbi historien. Forfatteren trekker linjer fra 1800-tallet gjennom mer og mindre politisk turbulente perioder på 1900-tallet til våre dager og gir oss en ny og frisk framstilling av hvordan kriser ble avverget, hvordan demokratiet ble befestet og utbygd, men også utfordret og kanskje delvis underminert.
Dette er en historiebok, men på en måte også en politisk bok. Det er en personlig bok, en oppsummering av førti år med historiske studier, prosjekter og forsøk på refleksjon. "... en rik, tankevekkende og kunnskapsrik debattbok, med et brennende engasjement for folkelig deltakelse og demokrati."
Bjørgulv Braanen, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203294594
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 14.01.2014
Emne Demokrati Faglitteratur Norge Historie

Finn Olstad

Finn Olstad er forfatter og historiker. Han er professor ved Seksjon for kultur og samfunn ved Norges Idrettshøgskole. Olstad har vært særlig opptatt med arbeiderbevegelsens historie, idrettshistorie og lokalhistorie, og har senest skrevet "Einar Gerhardsen - en politisk biografi" (1999) og (med Matti Goksøyr) "Fotball! Norges Fotballforbund 100 år" (2002) samt "Heia Vål'enga. Vålerengen Idrettsforening 100 år" (2013). Les mer