Den som skriver

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203355783
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En av våre fremste litterære forfattere har skrevet en ny og usedvanlig roman - om språk, samfunn, skrift og virkelighet, og om menneskets lodd. Dette er både en framtidsfabel og en samtidsdiagnose.

Det er bare én av gangen som kan ha tittelen den som skriver. Slik har det vært siden den første Boken ble skrevet i Blokk, der Byggerne bor, mellom Mørket og de uutgrunnelige Bringernes steder.
Når er det Corr som er den som skriver, og alt han vet, har han lært fra Bøkene. Men hvordan ser Byggerne på ham? Hvordan kan han være den som skriver? Han, som har en skikkelse som gjør ord tvilsomme!
Fra Mørket kommer mange slags skapninger. Slik har det alltid vært. Men én dag kommer det en mann fra Mørket, og alt blir forandret.
"Odd W. Surén har skrevet en fantastisk fortelling om et samfunn som ligner vårt. (...) «Den som skriver» handler også om ensomhet, kjærlighet, savn og sorg. Odd W. Surén representerer en annerledes stemme i det litterære land- skapet. Han er svært mangfoldig og holder et gjennomgående høyt nivå, og bør leses av alle med sans for god litteratur. «Den som skriver» er et godt sted å begynne."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

"Utforskende fabel ... Odd W. Suréns nye roman bruker fantasy-sjangeren til å reise spørsmål om litteraturens samfunnsrolle - og fremtid."
Lars Midttun, Morgenbladet

"Nesten alt som står forklart i «Den som skriver» er slikt som vi veit. Men når det blir formidla gjennom blikket til ein som ser det for første gong, utan variasjonen og presisjonen i det språket vi har utvikla i vårt kunnskapssamfunn, tar det litt tid før vi ser kva det er. Når vi først ser det, ser vi det som om vi såg det første gong. Det kan vi smile av, det kan vi gråte av, og det kan vi lære av."
Olaug Nilssen, Dagbladet

"I grunnen er Surén ein fabulerande forfattar, men steget frå ein fabulerande skrivemåte til sjangeren fabel kan vere langt. Men Surén tek steget: Den som skriver har fabelens djupe alvor. (...) Men trass i alvoret - eller nettopp difor - måtte denne meldaren dra på smilebandet av og til. For Surén er tidvis humoristisk også her, og nokre innslag er beint fram ganske burleske."
Ole Karlsen, Dag og Tid

"Fabelaktig! (...) skrevet i et språk som er så fint gjort at du tenker at språk er en ny oppfinnelse. (...) Når vi blir kjent med Blokks univers, ser vi vår egen verden litt på nytt. Akkurat det tenker jeg den beste litteraturen gjør."
Mari Nymoen Nilsen, VG (terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355783
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 21.08.2013
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Odd W. Surén

Odd W. Surén

Odd Wilhelm Surén (født 1961) er romanforfatter, novellist, bokanmelder og humorist. Han er mest kjent for sine bøker om Tommy Kristoffersen og ble i 2002 tildelt Mads Wiel Nygaards legat for sitt samlede forfatterskap. Surén har fått flotte kritikker for sine bøker. Siden debuten i 1985 med novellesamlingen "Fanger og opprørere" har Surén skrevet flere novellesamlinger og romaner. Han har en egen evne til å ta typer på kornet, til å blottstille dem for all staffasje og vise hva de egentlig er. I hans fortellinger finner vi ikke ett selvtrygt menneske, men møter personer som ikke føler seg helt hjemme i egen situasjon, i en tilværelse de ikke har kontroll over. Et annet viktig trekk ved karakterene er deres mer eller mindre konstante skyldfølelse, deres refleksjoner over andres bilder av dem blir svært viktig.

Odd Surén fikk i 2013 prisen Årets litteraturkritiker for sin innsats som bokanmelder i avisen Dag og Tid.

«Forfatter i knallform.»
Terje Stemland, Aftenposten, om "Dødsmåter"

"Etter Kjell Askildsen framstår Odd W. Surén stadig klarere som den norske novellemesteren."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad, om "Adgangstegn"

"Fabelaktig! (...) skrevet i et språk som er så fint gjort at du tenker at språk er en ny oppfinnelse. (...) Når vi blir kjent med Blokks univers, ser vi vår egen verden litt på nytt. Akkurat det tenker jeg den beste litteraturen gjør."
Mari Nymoen Nilsen, VG, om "Den som skriver"

"Hylende morsom, sår og tenksom, leken, absurd og lett grotesk novelleskrøne-samling der alt henger sammen med alt."
Ingvild Bræin, Klassekampen, om "Usynlig for verden" (Årets beste bøker) Les mer