Den siste bjørnen i Vassfaret

På lager
ISBN
9788203197048
Ebok
kr 149,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203197048
  • Salgsdato: 30.03.2011
  • Språk: Bokmål
Espen Alm har fått jobb som bjørneforsker ved Høgskolen i Buskerud i Drammen. Han blir sendt til Vassfaret for å dokumentere at bjørnestammen er utdødd. Men Espen oppdager til sin overraskelse tre bjørner, som han raskt ser har klare likhetstrekk med hans egen familie.
Espen blir sagt opp fra stillingen og flytter inn i en hytte i skogen. Hytta ruster han opp med et stjålet solcelleanlegg, pc og egen vinkjeller. Herfra fortsetter han sine stadig mer sensasjonelle bjørneobservasjoner, som han underbygger med bilder fra Vassfaret Bjørnepark mens han livnærer seg med fiske, tjuvjakt og hytteinnbrudd.
Etter hvert forstår vi at Espen er preget av savnet etter faren som døde så altfor tidlig og den lille sønnen han er i ferd med å miste kontakten med.

"Den siste bjørnen i Vassfaret" er en beretning om tapet av en far og lengselen etter å bli verdens beste pappa. Samtidig er den en sterk hyllest til en villmark som er i ferd med å forsvinne.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Tom H. Dalbak

Tom H. Dalbak (f. 1958) er cand.polit. i statsvitenskap og arbeider som seniorrådgiver i Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening. Han har arbeidet frilans i NRK og Dagbladet og debuterte i 2000 med romanen "Spinn", som også er gitt ut i Østerrike. I 2005 kom "En by som Drammen" og i 2007 "Maria med svibel i regn". Forfatteren har fått sin tredje Brakepris - Drammensbibliotekets litteraturpris - for den kritikerroste romanen "Den siste bjørnen i Vassfaret" (2009).
Mer om forfatteren