Bla i boken

Den nye kapellanen

Velg format

99 kr
På lager
ISBN
9788242125613
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Samlinga inneholder sju av Kincks mest kjente noveller, bl.a. Hvidsymre i utslåtten og Flaggermus-vinger.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2007
ISBN 9788242125613
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 15.11.2007
Emne Klassisk litteratur Noveller Skjønnlitteratur
Lest av Helge Jordal

Hans Ernst Kinck

Hans E. Kinck (11.oktober 1865-13. oktober 1926) er en av våre største forfattere. Han skrev noveller, romaner og drama, samt essays og lyrikk. Han ble født i Øksfjord i Loppa i Finnmark, men tilbrakte også barndommen i Namdalen, Setesdalen og i Strandebarm.

Etter examen artium, tok han embetseksamen i klassisk filologi. Han arbeidet både som lektor ved ulike høyskoler og assistent ved universitetsbiblioteket. Han oppholdt seg etter hvert mye i utlandet. Aller mest i Paris, men også Frankrike og Spania.

Han debuterte i 1892 med romanen Huldren. Tema i hans diktning var blant annet brytningen mellom bondekultur og embetskultur, mellom gammelt og nytt. Han skrev om opplevelsen av det erotiske som livsmakt, og nordmenns opplevelser med kristendommen.

Kincks noveller er en fin inngangsport til hans dikterunivers, og i novellene omtales mange av hans hovedtema. Novellene viser stor psykologisk innsikt, humor, raffinement og språklig bredde samt fremvisning av stor kjennskap til norske dialekter. Les mer