Den nordiske modellen

sosialdemokraftiske samtaler om velferden, krisen, innvandringen og verdiene

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203295225
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Hvor går sosialdemokratiet? Vil vår velferdsmodell overleve? Denne boken inneholder åpenhjertige samtaler med tre sentrale nordiske politikere.

De sosialdemokratiske partiene i Danmark, Sverige og Norge har vært avgjørende for utviklingen av den velferdsmodellen som har gjort Skandinavia til et forbilde for resten av verden. Et møysommelig arbeid gjennom nesten 140 år har skapt resultater som de tre landene er stolte av. Men globaliseringen, utviklingen innenfor informasjons- og transportteknologi og finanskrisen setter velferdsmodellen under press og reiser en rekke spørsmål:

- Hva blir de tre velferdsstatenes hovedutfordringer i fremtiden?
- Hva er de sentrale, ufravikelige verdiene for våre fellesskap?
- Hva er det sosialdemokratiske prosjektet i det 21. århundre?
- Hvordan skal den sosialdemokratiske bevegelsen fastholde sin posisjon som sjefsarkitekt i utviklingen av den moderne velferdsmodellen?

Dette er blant spørsmålene Anne Sofie Allarp i denne samtaleboken stiller til tre ledende skandinaviske sosialdemokrater: Mogens Lykketoft, Carin Jämtin og Jens Stoltenberg. Deres svar kan bli av vesentlig betydning for den videre samfunnsutviklingen i Norden.
"Allarps bok er et relevant innspill til debatten om velferdssamfunnet og hva den sosialdemokratiske bevegelsen kan og skal bidra med i årene som kommer."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203295225
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Henning Kolstad
Salgsdato 12.11.2014
Orig. tittel Den skandinaviske drøm
Emne Norden Sosialdemokratiske partier Faglitteratur Sosial velferd

Anne Sofie Allarp

Anne Sofie Allarp (f. 1972) har vært politisk aktiv siden hun var 14 år. Hun er cand.jur. og har i mange år arbeidet med politikk og internasjonale forhold, blant annet som internasjonal sekretær for Socialdemokratiet i Danmark. Allarp har også skrevet to romaner med politisk tilsnitt.
"Den nordiske modellen" har vakt adskillig debatt i Danmark, der den er utkommet med tittelen "Den skandinaviske drøm". Les mer