De fabelaktige kvinnene på Grand hôtel

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203450235
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Året er 1901 og Stockholm er en by i endring. Mens de rike drømmer om større boliger, vakrere utsmykninger og det beste av tekniske nyvinninger - drømmer de fattige om mat til familien og en rimelig lønn å leve av.
Det legendariske Grand Hôtel er en juvel i den svenske hovedstadens krone. Men hotellet er i økonomisk knipe, og de dresskledde herrene i styret har kommet fram til at de trenger en helt spesiell kvinnes talent for å redde hotellet: Wilhelmina Skogh. Hun eier en rekke fremgangsrike hotell langs de svenske jernbanene. Men hun er like fryktet som respektert som leder.
Den unge Ottilia forlater den lille byen Rättvik, for å jobbe ved det myteomspunne hotellet. Sammen med flere andre kvinner må hun kjempe mot urettferdigheter og hindringer i en mannsdominert bransje. Kvinner forventes å ta seg av hjemmet - men hva er et hotell om ikke et hjem?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 505
Utgitt 2024
ISBN 9788203450235
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Veronica Garten
Salgsdato 29.02.2024
Orig. tittel De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel
Emne Hoteller Stockholm Romaner 1900-1914 Skjønnlitteratur Historisk litteratur
Ruth Kvarnström-Jones

Ruth Kvarnström-Jones

Ruth Kvarnström-Jones er født i Storbritannia, men har bodd i Sverige i 35 år. Hun har tidligere utgitt Halllenholm-serien på svensk, men dette er den første boken på norsk. De Fabelaktige kvinnene på Grand Hôtel er den første boken i den nye serien Stockholms Perler, der vi får møte historiens kvinner i noen av Stockholms mest spektakulære bygninger. Serien har allerede blitt en internasjonal snakkis og rettighetene er foreløpig solgt til åtte land. Les mer