Darth Vader-eskalasjonen

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203352980
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Darth Vader-eskalasjonen" er en eksperimentell diktbok hvor den klassiske litteraturen og populærkulturen møtes i frisk fusjon. Tittelfiguren Darth Vader tar opp i seg flere tider og mange myter, og diktene kobler dagens spill- og filmverden opp mot gammelt mytestoff. Mens tidligere tiders litterære oppdagelsesreiser ofte gikk innover i jorden, går de her ut i cyberspace, i spillverdenen og i ny gestaltning.
Tekstene bærer preg av å være blitt til i vår samplende, resirkulerende tid. De åpner for det tilfeldige, lager et rom hvor språket kan få falle som det faller. Bokstavene og ordene snubler og lener seg over hverandre og muliggjør ukontrollerte forvandlinger og metamorfoser. "Anja Høvik Strømsteds beste dikt skaper fryd og forventing. ... Høvik Strømsted skriv frapperande overtydande originalt - også når ho ikkje lykkast. Vi har å gjera med ein debutant som går laus på språket med sprelsk energi, og som både har gamal og moderne lærdom som ballast når ho freistar skriva seg over hinderløpa. ... (det) er i ordets beste meining farlege tekstar vi møter, dei luggar, får sløve sansar til å vakna. Og då kan vi ikkje be om stort meir av ein debutant."
Knut Ødegaard, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203352980
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 04.09.2012
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk

Anja Høvik Strømsted

Anja Høvik Strømsted er født 1986 i Oslo. Hun har gått på Forfatterstudiet i Bø, studert Litterär Gestaltning ved Göteborgs Universitet og Filmproduksjon (M.F.A.) ved New York University's Tisch School of the Arts. Hun debuterte høsten 2012 med diktboken "Darth Vader-eskalasjonen". Hun jobber også som filmskaper. Les mer