Dårskapens lovtale ; Fortrolige samtaler

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203359750
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Erasmus Roterodamus (ca. 1469-1536) var renessansetidens største kristne humanist. Han var augustinermunk og presteviet. Selv har han sagt at hans livsinnsats bestod i at han vekket den glemte greske og latinske litteratur til nytt liv, og at han førte teologien tilbake fra filosofisk ordkløveri til Det nye testamentet. Som talsmann for en enkel, dogmefri kristendom, fred og fordragelighet, har han et budskap også til vår tid.

Erasmus¿ litterære virksomhet var omfattende, og han skrev alle sine verker på latin. Denne boken inneholder «Dårskapens lovtale» og «Fortrolige samtaler»
«Dårskapens lovtale» (1509) er tilegnet vennen Thomas More og er en satire over tidens seder, umoral, overtro og korrupsjon. Gudinnen «Dumhet» fører ordet og gjennom hennes lovtale til seg selv gir Erasmus fritt utløp for sin harme og ironi.
«Fortrolige samtaler» kom ut i 1518 og er i formen en veiledning i latinsk omgangsspråk. I et svært direkte språk gir Erasmus uttrykk for det han ergrer seg over i sin samtid. Særlig går det ut over teologene og om munkene sier han at det er en galskap å tro at den kristne fullkommenhet ligger i drakten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203359750
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Trygve Sparre, Einar Grimm
Salgsdato 18.08.2015
Emne Faglitteratur Filosofi

Erasmus Roterodamus

Andre i samme serie