Broren

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203351204
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Må en mor være like glad i alle sine barn? Og vil søsken hele livet kjempe seg imellom om mors oppmerksomhet?
"Broren" handler om to brødre med svært forskjellig forhold til sin gamle mor. Den ene tar imot, den andre gir. Det handler om ansvar og rettferdighet, og om en stille sjalusi som langsomt bygger seg opp mot katastrofe.
Med sin innsikt i barndomsopplevelsenes betydning viser Sidsel Mørck hvordan hovedpersonene fortsatt bærer barndommens uløste konflikter og traumer i seg.

"Broren" utgis i samarbeid med foreningen «Leser søker bok», som arbeider for spredning av litteratur til publikum som vanligvis ikke leser bøker.

"Sidsel Mørck eksellerer i det lille format. (...) 'Broren' har fått en poetisk presisjon i sitt ellers så prosaiske og konkrete språk. Leseren vil sitte igjen og ønske seg mer tekst, ikke mindre av det samme."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Sidsel Mørcks roman er imidlertid av det aller beste. Det skyldes to forhold: Hun har ikke banalisert temaet sitt for å gjøre teksten lett tilgjengelig. Dessuten er den gjennomført god, språklig og litterært."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203351204
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 09.11.2011
Emne Skjønnlitteratur Enkel tekst Sjalusi Familie Barndom Romaner Lettlest
Sidsel Mørck

Sidsel Mørck

Sidsel Mørck (født 1937) har gjennom flere tiår markert seg som en populær og allsidig forfatter med et sterkt samfunnsengasjement. Forfatterskapet er omfattende og rommer diktsamlinger, novellesamlinger, romaner og barnebøker. I tillegg er hun aktiv som skribent og foredragsholder.
I "Beste noveller" (2007) har hun valgt ut noveller fra syv samlinger, utgitt i perioden 1972 til 2001.
Sidsel Mørck har mottatt flere priser, bl.a. Mads Wiel Nygaards legat, forskjellige miljøpriser, Fritt Ords honnør 1990 og Vestfolds litteraturpris 2009. Hun har fått Ossietzky-prisen 2013 for frem­ra­gen­de inn­sats for yt­rings­fri­he­ten. For sin virksomhet har hun i flere år hatt statsstipend. Les mer