Brasil

kjempen våkner

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294792
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Brasil i vårt årtusen er et gigantisk sosialt, økonomisk og politisk eksperiment. Brasil gikk inn i det 21. århundre som en irrelevant koloss i Sør-Amerika. Mest kjent for samba, fotball og karneval. Men nå er det nye tider. Kjempen Brasil har våknet.

I dag har Brasils verdens sjette største økonomi. Fattigdommen er halvert. Avskogingen i Amazonas er rekordlav. For første gang i historien har landet en kvinnelig president - og Brasil skal arrangere både fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.

"Brasil - Kjempen våkner" er en smart, humørfylt, detaljrik og engasjerende dokumentarbok - en variant av den klassiske reiseberetningen med vekt på innsikt, kunnskap og fakta. Torkjell Leira, en av Norges fremste Brasil-kjennere, forteller om det moderne Brasils kultur, økonomi, politikk, miljø og religion. Han tar oss blant annet med til metropolene Rio og São Paulo og til fjerntliggende landsbyer i Amazonas, og han presenterer Brasil gjennom en mosaikk av samtaler, intervjuer refleksjoner og analyser.

"Brasil - Kjempen våkner" er en uunnværlig bok for deg som skal til landet for første gang, eller for deg som ønsker å lære mer om denne latinamerikanske kjempen, vår verdens yngste stormakt. "Han klarer å kombinere en åpenbar kjærlighet til landet med kritisk distanse. Dessuten skriver han godt."
Gunnar Kagge, Aftenposten

"Torkjell Leira skriver med sympati og entusiasme om Sør-Amerikas største og viktigste land. (...) folkekulturen, urinnvånerne og miljøutfordringene er viet bred oppmerksomhet. Som samfunnsgeograf av fag har han samtidig et godt blikk for både den politiske og den økonomiske sfæren."
Sten Inge Jørgensen, VG

"Her kombinerer Leira den klassiske reiseberetningen med breiere historisk og samfunnsmessig analyse. Han lykkes over all forventning i kapitlene der han kombinerer personlige opplevelser med politisk engasjement og ettertanke."
Einar Braathen, Klassekampem

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203294792
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 24.04.2014
Emne Brasil Samfunnsanalyse Faglitteratur Historie Reiser

Torkjell Leira

Torkjell Leira er samfunnsgeograf, capoeiratrener, skribent, foredragsholder og en av Norges ledende Brasil-eksperter. Han har studert og jobbet i og med Brasil i en årrekke, blant annet seks år i Regnskogfondet. "Brasil. Kjempen våkner" (2014) er hans første bok. Les mer