Blasfemistridens blodige historie

volden, vreden og kampen for det frie ord

Velg format

449 kr
På lager
ISBN
9788203399282
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Som journalist vet Atta Ansari hvor viktig ytringsfriheten er. Som norsk-pakistaner vet han hvor sårende angrep mot profeten kan være for muslimer. I Blasfemistridens blodige historie vil han til bunns i en konflikt som har preget Vestens forhold til islam i flere tiår.

Når en fransk lærer blir drept for å ha vist karikaturer av Muhammed i klasserommet, eller en verdenskjent forfatter angripes på scenen i New York, er det nemlig blasfemistriden som ligger bak. I Pakistan lynsjes fattige, syke og marginaliserte på grunn av anklager om at de har vanæret profeten. Deres drapsmenn hylles og vernes mens hatet som piskes opp, blir utnyttet av ekstreme krefter.

For Ansari er dette også personlig: Hvordan kunne hans egen far støttefatwaen mot Salman Rushdie? Hvorfor lar massene i Pakistan, landet han selv vokste opp i, seg stadig provosere? Hva er de dype røttene til raseriet? Hvilke krefter trekker i trådene, og hva får enkelte til å begå terror og drap for å forsvare profetens ære?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 374
Utgitt 2024
ISBN 9788203399282
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 02.04.2024
Emne Pakistan Norge Islam Ytringsfrihet Religionsvitenskap Faglitteratur
Atta Ansari

Atta Ansari

Dokumentarjournalist Atta Ansari har de siste 30 årene rapportert om og kommentert blasfemistriden og framveksten av islamsk ekstremisme for NRK. Siden 2006 har han vært involvert i et internasjonalt dialogarbeid mellom norske og muslimske journalister og akademikere. Han har vært nominert til Gullruten flere ganger, og vant i 2015 kategorien Beste Dokumentarfilm med «Den siste reisen».

Les mer