Bilal

med de papirløse til festning Europa

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203218514
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Under dekknavnet Bilal gir journalisten Fabrizio Gatti seg ut på en farefull ferd som papirløs innvandrer gjennom store deler av Afrika.
Gatti starter sin ferd med drosje fra Dakar i Senegal. Drosjen bryter til slutt sammen for godt, og eieren blir vårt første møte med en mann som vil kunne ofre alt for å finne en vei ut av uføret.
Men det er først der ørkenen begynner i Mali at forfatteren møter sine medreisende. Ferden er lang og farefull. Folk dør eller strander på veien, loppet for sine siste sparepenger. De som kommer seg
fram til kysten av Libya eller Tunisia, må skaffe seg båtskyss, og sammen med flere andre entrer Bilal en gammel holk som setter kurs mot øya Lampedusa i Italia.
Ikke siden Günther Wallraff har noen satt så mye på spill for å avsløre en av de største mørkesidene i vår moderne verden. Fabrizio Gatti skapte mye debatt da boken kom ut i Italia. Mange av dem som overlever ferden, blir sendt hjem, mens noen papirløse fortsetter helt opp til Norge.
Folk foretar sin reise med livet som innsats. Og når "Bilal" er lest ferdig, blir verden aldri helt den samme.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203218514
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Pål H. Aasen
Salgsdato 06.09.2012
Orig. tittel Bilal
Emne Europa Faglitteratur Immigrasjon Afrika Innvandrere

Fabrizio Gatti

Fabrizio Gatti har vært spesialutsending for den italienske avisen L'Espresso og har infiltrert en rekke sosiale miljøer i sitt arbeid. Tre ganger er han blitt internert i oppsamlingsleirer som «ulovlig innvandrer» og reportasjene hans er trykt i en rekke aviser rundt i verden. For "Bilal" ble han tildelt den prestisjefylte Terzaniprisen i Italia. I 2007 ble han tildelt EUs journalistpris for sin reportasje om arbeidsforholdene til immigrantene i Puglia, Italia, og i 2014 har han fått "UiOs menneskerettighetspris". Les mer