Allmenningen

roman

Velg format

319 kr
På lager
ISBN
9788203396502
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Lodve mister jobben, og samtidig gjør Sissel det slutt. Da stillingen som bomvokter på Midtvangen fjellovergang blir ledig, ser ikke Lodve noen annen mulighet enn å ta jobben. Han er knust, men ettersom årene går, vokser kjærligheten han følte for Sissel til djup kjærlighet for naturen og menneskene som passerer bommen.

Men kapitalismens trehoda troll står og glor. Det glor på skogen og fjellene i Lodves rike. Ett av hodene heter automatisering. Et annet heter kommersialisering. Det tredje heter forvaltning.

Trollets dårlige ånde når også Lodve, og kamplysten vekkes. Tiden er inne for å kjempe for det han har kjært. Men kan han vinne kampen alene?

«Helene Guåkers roman er ein kraftprestasjon. (...) Guåkers språk er dialektnært og levande. Oppbygginga i romanen er framifrå. Forfattaren viser ei utstrekt kjensle for balansen mellom sentimentalitet og realitetar. Denne lesaren blei etter siste side sitjande og sjå ut av vindauget og kjenne seg opplyst, forbetra og takksam.» Ingvild Bræin, Dag og Tid

«... en solid, usentimental fortelling om viktige verdier. (...) en ambisiøs og dyptloddende fortelling der kjærligheten i vid forstand står på spill. (...) Det hele behandlet med innsikt og nydelig språkføring på Ringsaker-dialekt.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Denne boken fortjener heder og ære, en litterær godbit bokhandlerne må pushe ut og anbefale.» Simen Ingemundsen, Randaberg 24 (Terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2023
ISBN 9788203396502
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 06.02.2023
Emne Skjønnlitteratur Kjærlighet Romaner Naturvern
Helene Guåker

Helene Guåker

Helene Guåker (f. 1983) er fra Ringsaker. Hun har gått på Forfatterstudiet i Bø og har studert nordisk litteratur. Siden debuten i 2010 har hun utgitt tre romaner for voksne i tillegg til flere bøker for ungdom. Farvel alle hemmeligheter (2018) var hennes første diktsamling for voksne.
Helene Guåker har vært nominert til Brageprisen to ganger i kategorien Barne- og ungdomsbøker. Les mer