Tro og trass

På lager
ISBN
9788203297960
Innbundet
Tilbudspris kr 349,- Før kr 399,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203297960
  • Salgsdato: 27.09.2019
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 221
Bjørn Eidsvåg bruker sin velkjente fortellerkraft på de store spørsmålene i livet. Han kaller seg kristen, men han vil være det på sin egen måte. Eidsvåg har levd et liv i tro og trass ¿ fra oppveksten i Sauda, via formende studieår og famlende musikalske forsøk til dagens status som folkeeie. Her byr han på høydepunkter fra en lang og suksessrik karriere og deler samtidig ut spark til kirkens mørkemenn og måten de forvalter sannheten på.
På bedehuset møtte vesle Bjørn den snille Jesus. Ettersom Eidsvåg ble eldre forandret dette bildet seg. Var Jesus egentlig noe å tro på? For å finne svar på hva det kristne budskapet betyr og hva slags rolle det har i eget liv, stiller Eidsvåg seg de grunnleggende spørsmålene: Hva er viktig for meg, og hvilke verdier navigerer jeg etter? Hva har formet meg og hva er jeg lært opp til å tro på? Og holder det vann?

 

«Halleluja og amen! Når Bjørn Eidsvåg er ute etter hjertet ditt, da er løpet kjørt. Jeg hører ikke egentlig på Bjørn Eidsvågs musikk, og jeg er overbevist ateist. Likevel er dette en bok som griper meg i all sin nyanserte og filosofiske klokskap og varme humor. Så hvordan det er for noen som virkelig er fan av enten Gud eller Eidsvåg eller begge deler, det klarer jeg ikke å forestille meg en gang. For dem er denne boken å regne som flatpakket, sjelelig heroin. Det er for få folk som Bjørn Eidsvåg i dette landet, ja, den ene vi har er ganske unik.» Hilde Østby, Aftenposten

«Bjørn Eidsvåg har levert en svært ­engasjerende og velskrevet bok om sin egen troskamp … Vi visste allerede at han er en dyktig forfatter av sangtekster. Nå vet vi også at han kan skrive god prosa.» Halvor Nordhaug, Vårt Land

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg (f. 1954) er artist og ordinert prest. Han har utgitt 27 album siden debuten i 1976 og har blitt tildelt Spellemannprisen fire ganger. Hans suksessforestilling Etterlyst: Jesus gikk for fulle hus i 2016-18.
Mer om forfatteren