Tredje gang du dør

På lager
ISBN
9788203364815
Innbundet
kr 379,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203364815
  • Salgsdato: 08.08.2019
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 555
I et desperat forsøk på å sikre sin døvblinde datter Maries fremtid, presser den fallerte skuespilleren Hauk Alving sin rike elskerinne for millioner. Det blir skjebnesvangert.
I stedet for penger får Alving torpedo Kalle Helgesen på nakken, og i et brutalt angrep dreper Alving torpedoen i selvforsvar. Han kvitter seg liket, og skjuler drapet ved selv å utgi seg for å være Helgesen. Slik blir han involvert i et hemmelig nettverk ledet av en viss Mentor Ferrara, som tjener store penger på illegal organhandel og etnisk rensing på et svært utspekulert vis. Hauk Alving bestemmer seg for å ta kampen opp mot den hensynsløse Ferrara. Men er det en kamp han kan ha noen sjanse til å vinne?

 


«Barskt frå ein dyktig krimhandverkar. … Forfattaren har i ei rekke bøker vist at han er profesjonell når det gjeld å konstruere eit godt plott – og når det gjeld å skape spenning. Han gjer det i denne boka også, gjennom 550 sider.» Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (Terningkast 5)

«Ingen krimforfattere har det morsommere på jobben enn Wiik. ... Morsom og halsbrekkende action i kjent stil. ... For hver bok er vi garantert minst et tablå som brenner seg inn i minnet. ... sterke og fargerike karakterer både på skurke- og heltesiden, samt en grundig forståelse av melodramaets oppbygging. Om det blir flere bøker om Hauk Alving, håper jeg det fortsetter å være like spennende som her ...» Maria Årolilja Rø, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Øystein Wiik er ikke bare en dyktig operasanger, han er også en drivende god forfatter.» Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa (Terningkast 5)

«Jeg sier det igjen, Øystein Wiik er et talent, og klarer gang på gang å overbevise. Tredje gang du dør eventyrlig, altoppslukende og underholdende thriller. Et mesterverk som en skal lete lenge etter for å finne en perfekt match. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for denne forfatteren.» Boktimmy blogg (Terningkast 5)

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Øystein Wiik

Øystein Wiik

Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musikalforfatter bak seg. I 2010 debuterte han som romanforfatter med DØDELIG APPLAUS, en krimfortelling fra operamiljøet, med Tom Hartmann i hovedrollen. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og er utgitt på tysk, dansk og nederlandsk. I 2011 kom SLAKTEREN som etablerte Øystein Wiik som krimforfatter av første klasse. Bok nummer tre om Tom Hartmann var HVIT PANTER som kom ut i 2012 og året etter skrev han CASANOVASYNDROMET. REKVIEM som kom i 2015, ble av VG utropt til "et av krimårets høydepunkter". SKORPIONEN som kom i 2016, handlet blant annet om The Darknet - det innerste og mørkeste av internettet. DØDSRYTTEREN, den sjuende boken i serien om Tom Hartmann, foregår blant annet på Svalbard som nord-koreanerne har store planer for. TREDJE GANG DU DØR er den første boken med ny "helt".

Wiik har vunnet mange priser i Tyskland og Østerrike for sine sceniske verk, blant annet Deutscher Musical Theater Preis, og Österreichiser Musiktheaterpreis. Samtidig med utgivelsen av TREDJE GANG DU DØR får Wiiks musikal basert på «verdens beste krim», Umberto Ecos ROSENS NAVN, sin urpremiere ved Domstufenfestspiele Erfurt.

Mer om forfatteren