Med rett til å leke

Velg format

Tilbudspris 393 kr Før 449 kr
På lager
ISBN
9788203298257
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Med sine tre verdensrekorder og tre gullmedaljer under Lillehammer-OL i 1994 fikk Johann Olav Koss oppfylt sin drøm som skøyteløper. Etterpå forsvant han til utlandet, med to andre ambisjoner - å fullføre legestudiet og videreføre det humanitære engasjementet han hadde frontet under lekene.

Med studiet unnagjort slo Koss seg ned i Canada, hvor han i 2000 stiftet Right To Play. Organisasjonen har som visjon at vanskeligstilte barn over hele verden skal få utfolde og utvikle seg gjennom lek og idrett. I dag er den aktivt til stede i 14 land og bidrar til økt livsmestring blant 2,3 millioner barn og unge.

Denne fortellingen starter der vi så Johan Olav Koss sist, på isen i Vikingskipet. På veien videre deler han sine refleksjoner og erfaringer med oss - fra prestasjonene på isen til oppbyggingen av en stor internasjonal organisasjon.

«Imponerende og inspirerende ... Oppdagelsen av hvordan idrett er en arena for å lære seg spillets regler og deres betydning for å greie seg utenfor banen, forteller Koss med en utsøkt blanding av innlevelse og refleksjon ... Historien er bygget opp rundt gripende og viktige scener ... Det hele foregår i en internasjonal verden og er mesterlig gjort ... Henning Kolstads oversettelse av det engelske manuset, flyter fint. Jeg har ikke notert et eneste feilskjær ... Jeg kan ikke annet enn å anbefale boka til alle som leter etter inspirasjon, motivasjon og kunnskap om å løse livets og verdens utfordringer.» Marius Wulfsberg, Dagbladet (Terningkast 6)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 237
Utgitt 2022
ISBN 9788203298257
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Henning Kolstad
Salgsdato 11.01.2022
Emne Humanitære organisasjoner 1960-1999 Norge Skøytesport Faglitteratur Selvbiografier
Johann Olav Koss

Johann Olav Koss

Johann Olav Koss (f. 1968) er fire ganger olympisk mester og tre ganger verdensmester på skøyter. Etter OL på Lillehammer engasjerte han seg i frivillig arbeid, både nasjonalt og internasjonalt, et engasjement han videreførte som medlem av IOC i 1999-2002. I 2000 stiftet han Right To Play. Koss er internasjonalt anerkjent som sosial entreprenør og har mottatt utallige priser for sitt arbeid.

Les mer
Kyla Pearson

Kyla Pearson

Kyla Pearson er født I OL-byen Calgary i Canada og er utdannet journalist. Etter å ha vært knyttet til diverse internasjonale medieselskaper tok hun skrittet over i humanitær virksomhet. Kyla var ansatt i Right To Play i sju år som mediekontakt, taleskriver og rådgiver for grunnleggeren, Johann Olav Koss. Hun jobber nå som skribent og kommunikasjons- og PR-konsulent.

Les mer