Stormesteren

På lager
ISBN
9788203258336
Ebok
kr 99,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203258336
  • Orig. tittel: Grandmaster
  • Oversetter: Silje Bjerke
  • Salgsdato: 23.07.2014
  • Språk: Bokmål
Daniel Gudding får muligheten til å vise hva han kan når sjakklaget inviterer ham og faren med på en helgeturnering for foreldre og barn.

Daniel tror at faren er en skikkelig nybegynner, og han forstår ikke hvorfor lagkameratene vil ha dem med. Men så finner han ut sannheten. Som tenåring var faren hans Stormester og en av de mest lovende unge sjakkspillerne i USA, men presset ble fort for stort og holdt på å knuse ham. Nå, tretti år senere, plukker Morris Gudding nok en gang opp sjakkbrikkene for å overvinne gamle motstandere og de samme mørke demonene som en gang drev ham ut av spillet.
Hva var det egentlig som skjedde med faren i ungdommen? Hemmelighetene Daniel avdekker, tvinger ham til å gjøre overraskende trekk ...
"Gratulerer til David Klass for å ha skrevet en glimrende sjakkthriller - og til Silje Bjerke for en fremragende norsk oversettelse! Herved sterkt anbefalt!"
Hans Olav Lahlum

"Lar det seg gjøre å skrive en spennende ungdomsroman om noe så langsomt og tenksomt som sjakk? Å, ja da. David Klass har klart det."
Tom Egeland, VG (terningkast 5)

"David Klass har skrevet en spennende ungdomsroman om sjakk. (...) Særs godt skildret er farens møte med sjakkfortidens demoner i form av søvnløshet, mangel på matlyst, raseriutbrudd og ikke minst geniale sjakktrekk. Det hele tar av mot slutten av turneringen. Vil du vite hvordan det går, les boka selv."
Ringstabekk skole, biblioteket
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

David Klass

David Klass har skrevet 40 Hollywood-manus og mange ungdomsbøker.
Mer om forfatteren