Steinsamlere

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203352706
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Professor Hammer og hans sekretær gjennom førti år, Dagmar Grüner, legger ut på en reise der målet er Skjolden, filosofen Ludwig Wittgensteins tilfluktssted vest i Norge. Men dette utgjør bare den ytre rammen rundt handlingen, for samtidig gjør de to en reise inn i hverandres liv. Langsomt og intenst avdekkes et avhengighetsforhold som har hatt store konsekvenser både for dem selv og for andre. Romanen tar opp spørsmålet om hvilket ansvar man har for andre medmennesker, og i hvilken grad man har rett eller plikt til å gripe inn i andres liv.

"Langsomt og lavmælt, men etter hvert med et nærmest hypnotisk sug levendegjør den alvoret i et menneskeliv og i relasjonene mellom oss."
Elin Brodin, Aftenposten

"Intens symbiose. Overbevisende og overraskende fra Lindstrøm."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 223
Utgitt 2012
ISBN 9788203352706
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 11.06.2012
Emne Romaner Reiser Skjønnlitteratur

Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm har 30-årsjubileum som forfatter i år. Hun debuterte i 1983 og har skrevet seks novellesamlinger og syv romaner. Bøkene hennes har lenge blitt møtt med anerkjennelse, men de siste årene har interessen for forfatterskapet tatt fart. Merethe Lindstrøm har etablert seg som en av de viktigste samtidsforfatterne i Norge i dag. Hun er blitt kalt en tvilens forfatter, en som urovekkende presist skildrer menneskets innerste smertepunkter.
For novellesamlingen "Gjestene" (2007) ble Lindstrøm nominert til flere viktige litteraturpriser, og hun fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap. "Dager i stillhetens historie" (2011) førte til et endelig gjennombrudd, også internasjonalt. Hun mottok både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris for romanen. "Dager i stillhetens historie" er per i dag solgt til 11 land. Lindstrøm har fått strålende kritikker for sin nye novellesamling "Arkitekt" (2013). Boken er nominert til Ungdommens kritikerpris. Les mer