Stedfortrederen

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203353161
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Stedfortrederen" er romanen om tretten år gamle Kai og den unge læreren Johannes som begge kommer til Stenøy skolehjem. Det dreier seg om sult og jernhard disiplin, om en tragedie som holdes skjult - men også om medmenneskelig ansvar og nestekjærlighet.
Roman er delvis basert på virkelige hendelser ved Bastøy Skolehjem.

"Det er Merethe Lindstrøms mesterstykke at hun i språk som spenner fra brutalt realistiske skildringer til borende, forsiktig innlevelse i et kuldskjært sinn, lokker leseren med seg, hele veien."
Brikt Jensen, Dagbladet

"En fin og ekte ungdomsskildring som ikke legger skjul på hvor jernhard og grusom disiplinen var på denne anstalten ..."
Yngvar Ustvedt, VG

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 222
Utgitt 2012
ISBN 9788203353161
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 25.09.2012
Emne Romaner Vold Skjønnlitteratur Skolen

Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm har 30-årsjubileum som forfatter i år. Hun debuterte i 1983 og har skrevet seks novellesamlinger og syv romaner. Bøkene hennes har lenge blitt møtt med anerkjennelse, men de siste årene har interessen for forfatterskapet tatt fart. Merethe Lindstrøm har etablert seg som en av de viktigste samtidsforfatterne i Norge i dag. Hun er blitt kalt en tvilens forfatter, en som urovekkende presist skildrer menneskets innerste smertepunkter.
For novellesamlingen "Gjestene" (2007) ble Lindstrøm nominert til flere viktige litteraturpriser, og hun fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap. "Dager i stillhetens historie" (2011) førte til et endelig gjennombrudd, også internasjonalt. Hun mottok både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris for romanen. "Dager i stillhetens historie" er per i dag solgt til 11 land. Lindstrøm har fått strålende kritikker for sin nye novellesamling "Arkitekt" (2013). Boken er nominert til Ungdommens kritikerpris. Les mer