Bla i boken

Filosofi - fra Descartes til vår tid

Del to
Annen tilknytning:

Velg format

299 kr
Kommer for salg
24.11.2023
ISBN
9788203399374
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Eventyret fortsetter! I år kommer andre bind av Sofies verden ut som grafisk roman.

Det er det franske forlaget Albin Michel som har verdensrettighetene til den grafiske romanen, og de ser denne utgivelsen som en fantastisk mulighet til å introdusere dagens lesere til en Sofie av vår tid.

I desember 2021 var det 30 år siden Sofies verden ble utgitt. Det skulle vise seg å bli et verdensomspennende litterært eventyr!

Jostein Gaarders ungdomsroman om vestens filosofihistorie er en internasjonal boksuksess uten sidestykke, og etter 30 år og 50 millioner solgte bøker på 64 språk lever boka fremdeles i beste velgående ute i verden.

Den grafiske romanen utgis i to bind. Første bind utkom høsten 2022 og tok for seg filosofihistorien fra Sokrates til Galilei. Bind to beretter om perioden fra Descartes helt fram til vår egen tid.

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 260
Utgitt 2023
ISBN 9788203399374
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Stéphanie de Miranda
Salgsdato 20.11.2023
Orig. tittel Le monde de Sophie 2
Emne Idehistorie Tegneserier Grafiske romaner Skjønnlitteratur

Vincent Zabus

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder er født i Oslo i 1952. Han er utdannet cand. mag ved Universitetet i Oslo, med fagene norsk, idéhistorie og religionsvitenskap. I mange år jobbet han som lærer i den videregående skole, samt ved Fana Folkehøgskole. Han har i tillegg undervist til forberedende prøver i filosofi. Forfatteren er kjent for sine bøker med et filosofisk tilsnitt for barn, ungdom og voksne. Karakteristisk for Gaarders forfatterskap er hans nysgjerrighet og undring over tilværelsens mening og livets mange gåter. Med stor fortellerglede utfordrer han vante tanker og tankemønstre. Han er søkende i sin behandling av vestens kulturarv, og leter stadig etter sammenhenger. Med smittende begeistring og forførende engasjement stimulerer Gaarder til økt interesse for filosofi idet han stiller sentrale spørsmål om oss selv og vår plass i verden. Før den skjønnlitterære debuten med "Diagnosen og andre noveller" i 1986 hadde Gaarder allerede skrevet en rekke lærebøker i religion og livssyn. Det store gjennombruddet kom i 1991 med boken "Sofies verden". Den er oversatt til 63 språk, er solgt i mellom 40-50 millioner eksemplarer - den var verdens mest solgte skjønnlitterære bok i 1995 - og er blitt film, musikal, TV-serie, teater og kunnskapsspill. Også Gaarders øvrige titler som "Kabalmysteriet", "Julemysteriet", "I et speil, i en gåte", "Vita Brevis", "Maya", "Sirkusdirektørens datter" og "Anna. En fabel om klodens klima og miljø" er kommet ut i mange land og har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Gaarder har mottatt en rekke litterære priser, norske som internasjonale. Forfatteren ble i 2005 utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden og til æresdoktor ved Universitetet i Dublin, Trinity College. Les mer

Andre i samme serie

  1. Filosofi - fra Sokrates til Galilei
    Filosofi - fra Sokrates til Galilei
    Innbundet
    299 kr

Artikler

Julemysteriet - den fineste julekalenderen

Åpne en luke og les et kapittel hver dag. Ta barna med inn i Jostein Gaarders magiske verden med Julemysteriet.
Les mer