Sløve hester

På lager
ISBN
9788203374234
Innbundet
kr 379,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203374234
  • Orig. tittel: Slow horses
  • Oversetter: Inge Ulrik Gundersen
  • Salgsdato: 02.01.2020
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 389
"Sløve hester" kaster oss rett inn i et nervepirrende terrorscenario: Den unge MI5-feltagenten River Cartwright er på King's Cross stasjon, hvor han skal finne og pågripe en mistenkt selvmordsbomber. Ifølge instruksen er bomberen fra Midtøsten, iført hvit t-skjorte under blå skjorte. River og de andre agentene finner mannen som passer beskrivelsen, men han er ingen selvmordsbomber. Plutselig blir River usikker: hvit t-skjorte under blå skjorte, eller blå t-skjorte under hvit skjorte?
"Sløve hester" er første bok i serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut. Sjefen her er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig - og, skal det etter hvert vise seg, en genial spion med en ryggrad av stål.

 

«… Herron har lest sin Carré meget grundig. Og tatt lærdom av det.» Ingvar Ambjørnsen, VG (Terningkast 5)

«Historien engasjerer, underholder og irriterer deg. (…) sjelden har jeg blitt så glad i en gjeng med surmagede underytere og halvtullete idioter som det jeg ble i denne forviste gruppa av fallerte MI5-agenter. (...) Resultatet er hysterisk morsomt og knall spenning. High five på terningen fra meg.» bokbloggeir.com (Terningkast 5)

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Mick Herron

Mick Herron

Mick Herron er en britisk forfatter som skriver både romaner og noveller. Bøkene hans innbefatter Slough House-serien, der den første boka Sløve hester ble nominert til Steel Dagger-prisen  og har blitt beskrevet som «Den mest fornøyelige britiske spionromanen på mange år». Den andre Slough House-boka, Døde løver, vant CWA Goldsboro Gold Dagger-prisen i 2013, og ble av Sunday Times kåret til en av de 25 beste kriminalromanene de siste fem årene. Mick er født i Newcastle upon Tyne, og bor nå i Oxford.

Mer om forfatteren