Slakteren

På lager
ISBN
9788203357244
Pocket
kr 179,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203357244
  • Salgsdato: 23.05.2014
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 443
Tom Hartmann har en egen evne til å rote seg borti høyspente kriminelle miljøer. Nå drar han til Cap Ferrat i Sør-Frankrike, til sin gamle studiekamerat Eddie Jones, som har en forretningsidé å foreslå. Problemet er bare at Eddie også har liket av en vakker kvinne i bagasjerommet på bilen.
Samtidig får Toms ekskone, politietterforskeren Cathrine Price, en høyst spektakulær drapssak på bordet: Levningene av den fryktede kritikeren Gerhard Elming ankommer Galleri PL i Oslo midt under en vernissage. Anrettet som en grotesk kopi av et av verdens mest berømte kunstverk.

"Slakteren" er en internasjonal thriller med høyt tempo fra et dekadent miljø i et av Rivieraens rikeste ferieparadis. Et solrikt sted for lyssky individer. En historie spekket med menneskelig dårskap, mørke hemmeligheter, begjær og umettelig hevnlyst. Boken gnistrer av språklig overskudd, spenning, komiske situasjoner og overraskende vendinger. Denne forfatteren behersker sjangerens virkemidler til fingerspissene.

Øystein Wiiks debutroman, "Dødelig applaus", ble rost av kritikerne og nominert til Rivertonprisen i 2010.
Om "Slakteren":

"Mange av de nye krimforfatterne her i landet ville ha mye å hente ved å studere Wiiks metode i 'Slakteren'. Her er farger og lukter, vær og vind. Og karakterer som det lyser av. Korte, effektive klipp gjennom hele handlingen. Her er scener så burleske og gale at jeg under lesingen blir sittende og le høyt. Og en ting til: Wiik kan skrive. Han er forfatter. ... En veldig vellykket spenningsroman!"
Ingvar Ambjørnsen, VG

"Øystein Wiik har på kort tid etablert seg som en stilsikker leverandør av internasjonalt orienterte mordmysterier innenfor kunstfeltet."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"«Slakteren» er en internasjonal thriller med høyt tempo. (...) Boken er full av humor, hemmeligheter, begjær og umettelig hevnlyst. Gled deg!"
Liv Gade, Sandefjords Blad

"Han er en strålende forteller."
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Det er befriende med en norsk krim som befolkes av såpass typiske karakterer, (...) deilig letthet i Wiiks krimfortellinger, (...) godt driv med høyt tempo ..."
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

"Det er ingen tvil om at Øystein Wiik behersker både kunsten å skrive, og ikke minst sjangeren han skriver innen. 'Slakteren' er fornøyelig lesning fra begynnelse til slutt."
Gert Larsen, Bokstaver.no
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Øystein Wiik

Øystein Wiik

Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musikalforfatter bak seg. I 2010 debuterte han som romanforfatter med DØDELIG APPLAUS, en krimfortelling fra operamiljøet, med Tom Hartmann i hovedrollen. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og er utgitt på tysk, dansk og nederlandsk. I 2011 kom SLAKTEREN som etablerte Øystein Wiik som krimforfatter av første klasse. Bok nummer tre om Tom Hartmann var HVIT PANTER som kom ut i 2012 og året etter skrev han CASANOVASYNDROMET. REKVIEM som kom i 2015, ble av VG utropt til "et av krimårets høydepunkter". SKORPIONEN som kom i 2016, handlet blant annet om The Darknet - det innerste og mørkeste av internettet.
DØDSRYTTEREN, den sjuende boken i serien om Tom Hartmann, foregår blant annet på Svalbard som nord-koreanerne har store planer for.
TREDJE GANG DU DØR er den første boken med ny "helt".

Wiik har vunnet mange priser i Tyskland og Østerrike for sine sceniske verk, blant annet Deutscher Musical Theater Preis, og Österreichiser Musiktheaterpreis. Samtidig med utgivelsen av TREDJE GANG DU DØR får Wiiks musikal basert på «verdens beste krim», Umberto Ecos ROSENS NAVN, sin urpremiere ved Domstufenfestspiele Erfurt.
Mer om forfatteren