Ren poesi julehefte

På lager
ISBN
9788203364716
Pocket
kr 179,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203364716
  • Salgsdato: 24.10.2019
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 88
I samarbeid med Ren poesis Ellen Wisløff, laget vi i Aschehoug i fjor vårt første julehefte, med stor suksess. Vi kalte det Når nettene blir litt for lange. Heftet solgte godt og fikk ros og godord av anmeldere. Vi regner med at fjorårets hefte banet veien for årets julehefte.
Også dette skiller seg ut som mer mollstemt enn øvrige julehefter - og vi plukker gjenbrukstekster og bestiller nye tekster av Norges beste forfattere. Populære Trygve Skaug er med i år også, Kristian Bergquist har 24 nye kalenderdikt om kjærlighet. Lars Saabye Christensen har skrevet en sørgmodig novelle om julefeiring. Her er også bidrag fra blant andre Gro Dahle, Jon Fosse, Fredrik Høyer, Helge Torvund og Ingvild Rishøi.
Julen er en tid der mange har aller mest lyst til å gjemme seg, dale ned i skjul og dukke opp en gang utpå nyåret. Julen 2019 blir ikke annerledes. Det kan vi love! For blått senker natten seg og drømmen om jula er ikke helt som livet selv. Hva gjør du? Jo, setter deg ned med Ren poesis julehefte. Det gjør alt litt bedre.

 


«Med alle litterære hefter som priser jula og den nostalgiske gleder, er det befriende med en samling som rister vekk glitteret og svir grøten.» Stavanger Aftenblad (Terningkast 6)

«Hatten av for Ellen Wisløff. «Når nettene blir litt for lange, Ren poesis julehefte 2019» innfrir all forventning. … befriende upretensiøst, lett og kjærlig.» Anders Neral, Bok 365 (Terningkast 6)

«Dette heftet er til den som synes at jula fort vekk kan bli litt for mye av det gode. Nettene er lange, og det skal ikke glemmes at også det mollstemte vakuumet kan ha god fart i juletider. Mellom disse permene er det lov å være trist, sint og singel, men også morsom, harselerende og lengtende.» Gry Elise Jacobsen, NRK 

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Ellen Wisløff

Ellen Wisløff

Ellen Wisløff er damen bak Instagramkontoen Ren poesi som raskt fikk 100 000 følgere. I 2017 var hun redaktør for bøkene Mer ren poesi og Skitten poesi som kom ut på Aschehoug. Sammen med Endre Ruset er hun programleder for P2 poesimagasin Ordet fanger. Ellen Wisløff var redaktør for damebladet KK i mange år. I 2018 var hun redaktør for Ren poesis julehefte, et litt annerledes julehefte med undertittelen Når nettene blir litt for lange, som fikk stor oppmerksomhet og hevdet seg godt blant alle juleheftene.

Mer om forfatteren

Astrid Waller

Mer om forfatteren