Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom

Velg format

599 kr
På lager
ISBN
9788203237157
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Beste norske kokebok 2009"

Dette er historien om Morten Schakenda, en av Norges beste kokker som pakket vekk kokkeknivene og ble baker i Lom. Dette er også en bakebok som får deg til å lengte etter duften av nybakt brød, og lærer deg kunsten å bake.
Morten Schakenda byr på seg selv og sine historier. Han gir oss fristende oppskrifter alle kan få til hjemme på kjøkkenet, møter med mennesker i og rundt bakeriet - og hva som egentlig er hemmeligheten hvis du vil oppfylle en drøm. Morten Schakenda er utdannet kokk og har jobbet på restauranter som Jan's Mat og Vinhus, D'Artagnan og Bagatelle. Han var med på å starte Terra Bar & Restaurant, jobbet med Harald Osa på Holmenkollen Restaurant, var mange år på Gastronomisk Institutt og på Kokkelandslaget før han begynte som lærling ved Åpent Bakeri. Etter to år flyttet han til Lom og etablerte Bakeriet.

"Brukt som kokebok: Så rett på sak at du faktisk kommer til å bake herlighetene.
Lest som kokebok: Er den innsatt med lukten av nybakt brød, eller bare virker det sånn?"
Yngve Ekern, Aftenposten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 192
Utgitt 2009
ISBN 9788203237157
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 14.09.2009
Emne Kokebøker Bakverk Bakerier Oppland Faglitteratur

John Rørdam

John Rørdam er kreativ leder i Dinamo og har jobbet lenge med kommunikasjon i forskjellige former. Han har også noen kokebokprosjekter på samvittigheten, noen i samarbeid med Arne Brimi eller Gastronomisk Institutt, og noen nesten helt uten kokkehjelp. Han er forfatteren bak "Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom", som ble kåret til Beste norske kokebok 2009, og "Schakendas bakeskole" (2010).
I 2008 gikk John på Aschehougs forfatterskole. For veldig mange år siden hoppet han på ski. Det har han sluttet med, men følelsen sitter i fortsatt. "Victoria vil fly" (2009) var hans første skjønnlitterære bok. I 2010 debuterer han som romanforfatter med boken "Lukkertid". Les mer

Pål Rødahl

Morten Schakenda

Artikler

Oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

Få ting slår lukten av nybakte kanelsnurrer. Og ingenting slår kanelsnurrene fra Schakenda og Bakeriet i Lom.
Les mer