Matrix

Velg format

Tilbudspris 375 kr Før 429 kr
Kommer for salg
06.05.2022
ISBN
9788203367786
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Året er 1158 og 17 år gamle Marie de France blir kastet ut av hoffet til sin slektning, dronning Eleonore av Aquitania, og sendt til England hvor hun skal stues bort som priorinne i et stort kloster herjet av sult og sykdom.

Som den siste i en lang rekke krigere og korsfarere, kjennes klosterlivet som å begraves levende for Marie. Men etter hvert vekkes stridslysten i henne, også innenfor de tunge steinveggene, og hun innser at rollen hun er tvunget inn i, kan romme både store kamper og stor makt.

Ettersom årene går, blomstrer det isolerte og skakkjørte klostret under Maries styre. Og i et kvinnesamfunn preget av hardt kroppsarbeid og religiøs overgivelse, vokser det fram både sterke viljer, vilt begjær og høyst verdslig ekstase.

Inspirert av to virkelige kvinner, begge så godt som oversett av historikerne, har Groff skrevet en av årets mest kritikerroste, sanselige og originale romaner.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788203367786
Format Innbundet
Språk Bokmål
Bokgruppe 421
Oversetter Inger Gjelsvik
Emne Kvinner Romaner Lesbiske England Høymiddelalderen Klostervesen Historisk litteratur Skjønnlitteratur
Lauren Groff

Lauren Groff

Lauren Groff har skrevet en rekke romaner og novellesamlinger. Sitt store gjennombrudd fikk hun med Skjebne og Raseri i 2016. Hun er nominert til National Book Award to ganger og blitt tildelt The Story Prize og PEN Award. I 2017 ble hun utropt av Granta en av de beste amerikanske forfatterne i sin generasjon. Hun bor i Florida sammen med mann og barn. Les mer