Madonna i pels

Velg format

Forventet i salg
179 kr
ISBN
9788203374722
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Tjuetallets Berlin er en metropol som spraker av liv, en by preget av banebrytende kunst, politisk buldring og lugubre kabareter. En ung tyrkisk mann, Raif, kommer til den tyske hovedstaden for å gå i lære så han kan ta over sin fars såpefabrikk i Tyrkia. Men Raif er en følsom drømmer, mer interessert i litteratur og kunst enn av å lære seg et yrke. På et galleri får han se et maleri, av en kvinne han ikke klarer å slutte å tenke på. Når han blir kjent med kunstneren, den viljesterke, selvstendige Maria, blir det et møte for livet.

MADONNA I PELS er en bittersøt fortelling om intens kjærlighet, om menneskets ensomhet og om å bli kuet av livet. Romanen ble første gang utgitt i Istanbul i 1943. Lenge var den en vel bevart hemmelighet, men er nå oversatt til en rekke språk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2019
ISBN 9788203374722
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Ayfer Erbaydar, Alf Storrud
Orig. tittel Kürk mantolu madonna
Emne Klassisk litteratur Ensomhet Romaner 1918-1939 Berlin Kjærlighet Skjønnlitteratur

Sabahattin Ali

Sabahattin Ali (1907-1948) ble født i den ottomanske byen Egridere (nå Ardino I Sør-Bulgaria). I 1948 ble han drept på den bulgarske grensen da han forsøkte å forlate Tyrkia. Ali var politisk dissident og virket som lærer, forfatter og journalist. To ganger ble han fengslet for sitt politiske syn. Les mer