Kjærlighetens Antarktis

På lager
ISBN
9788203373541
Innbundet
kr 379,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203373541
  • Orig. tittel: Kärlekens Antarktis
  • Oversetter: Monica Aasprong
  • Salgsdato: 10.01.2019
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 301
En kort stund har hun vært i verden med dens begjær, lengsel og frykt. Helt til en ukjent velger å ta livet hennes. Men barna finnes, de som en gang var hennes, Valle og Solveig, de som ble tatt hånd om av myndighetene og plassert et sted på Sverigekartet. Foreldrene hennes, Raksha og Ivan, finnes fortsatt, der de flakker gjennom Stockholm i de dødes tapte verden. Og dødsøyeblikket, det tar aldri slutt.

 

«En av nordisk samtidslitteraturs ypperste forfattere har aldri vært bedre.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Det er et språklig overskudd i boken som fyrer opp leseren med kraft og en tro på at denne romanen fort kan bli en av årets beste.» Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast seks)

«Sara Stridsberg er vanvittig god. Stridsberg kan briljere med groteske så vel som vare og varme skildringer. Det er en krevende balansegang – fra det skjønne, vakre og poetiserende – til det bestialske og ytterst forferdelige. Men dette som premiss makter Stridsberg å lage en kjærlighetsskildring ut av bekmørket.» Endre Ruset, Dagbladet (Terningkast fem)

«… veksler mellom mørke og lys, heslig og vakkert, med mange sanseinntrykk, poetiske bilder og utbredt symbolikk ...» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (Terningkast fem)

«En stor varme gjennomsyrer denne brutale romanen.» May Grethe Lerum, BOK365 (Terningkast fem)

«Det er lyst og mørkt. Grusomt og vakkert. Og Sara Stridsberg er rett og slett vanvittig god.» Anette Os, Fædrelandsvennen (Terningkast fem)

«Sara Stridsberg skriv vakkert om det forferdelege på ein særeigen måte.» Marta Norheim, NRK

«Sara Stridsberg skriver nydelige setninger, og har hjertet på rett sted.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«... rystende lesning fra en av Skandinavias virkelig moderne fortellere, i et språk som framstår både mer raffinert og tilgjengelig enn tidligere.» Sindre Andersen, Klassekampen

«Gir de usynlige en stemme. (...) Forferdelig og vakker roman med særegen etisk tyngde. Mens jeg leser kan jeg ikke unngå å tenke at denne romanen, dypest sett, handler om hvor viktig kjærligheten i solidaritetens form er for oss mennesker. Uten den går vi oss vill.» Kjetil Røed, Vårt Land

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Sara Stridsberg

Sara Stridsberg

Sara Stridsberg (f. 1972) debuterte i 2004 med Happy Sally. Hun har også skrevet drama og oversatt Valeri Solanas SCUM-manifest. Solanas er hovedpersonen i Stridsbergs andre roman, Drømmefakultetet. Med denne boken fikk hun sitt store gjennombrudd og ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2007. Kjærlighetens Antarktis er hennes femte roman.

Mer om forfatteren