Kidnappet

Osen-saken fra innsiden

Velg format

Tilbudspris 393 kr Før 449 kr
Kommer for salg
16.09.2022
ISBN
9788203392993
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Den 9. desember 2015 ble kunsthandler og mangemillionær Reidar Osen bortført av tre maskerte menn utenfor galleriet sitt i Bergen, utsatt for tortur og nesten drept. Saken ble ikke prioritert av politiledelsen, som nærmest saboterte etterforskningen. Kidnapperne etterlot seg mange spor som ble oversett eller surret bort.
Uten innsatsen til Reidar Osen selv og politioverbetjent Kenneth Berg, som her forteller historien fra innsiden, ville den grove kidnappingssaken ha blitt henlagt. Men Berg greide aldri å slippe den, og endte med å varsle om det mangelfulle politiarbeidet. Den prosessen skulle bli enda mer krevende for ham personlig enn å få oppklart selve saken.
Kidnappet avslører justissektorens mest dysfunksjonelle sider: dårlig organisering, svak ledelse, kameraderi og maktmisbruk. Først i 2022 ble dommene mot kidnapperne rettskraftige.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203392993
Format Innbundet
Språk Bokmål
Emne Kidnapping Etterforskning Faglitteratur

Jon Gangdal

Jon Gangdal (f. 1954) er forfatter, kommunikasjonsrådgiver og fjellklatrer. Han har over 30 års erfaring som journalist fra fagpresse, dagspresse og TV, og han har vært informasjonssjef i Oslo politidistrikt. Gangdal har skrevet et stort antall dokumentar- og håndbøker, flere av dem med tilknytning til fjellsport, men også om så forskjellige personer som predikanten Åge Samuelsen, finansmannen Ole Christian Bach, hopptreneren Mika Kojonski ("Mika og den gode følelsen"), alpinisten "Kjetil André Aamodt", Finn Abrahamsen ("Politi. På liv og død"), spesialsoldaten Trond Bolle, advokat Geir Lippestad og Norwegian-gründer Bjørn Kjos. Blant hans mest kjente bøker er "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" (om Kristoffer-saken) og "Ikke si det til noen" (om Vågå-saken). Les mer

Kenneth Berg

Kenneth Berg (f. 1977) er etterforskningsleder ved drapsavsnittet i Bergen og har erfaring fra en rekke drapssaker i Vest politidistrikt. Han har også hospitert ved Metropolitan Police's Murder Teams i London. I 2019 tok Berg en mastergrad i etterforskning, som en av de første i Norge. Les mer