Jeg så henne den natten

Velg format

Tilbudspris 349 kr Før 399 kr
På lager
ISBN
9788203374265
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Jeg så henne den natten er en roman om noen år i livet til den eksentriske adelskvinnen Veronika Zarnik. Vi får historien hennes fortalt gjennom fem forskjellige karakterer, som også snakker om seg selv, så vel som den urolige tiden før og under andre verdenskrig i Slovenia. Veronikas affære med ridelæreren Stevan er starten på en sterk historie om en ung kvinne som ønsker å distansere seg så mye som mulig fra krigen, fortsette å «bare leve». Hun forsvinner på mystisk vis. Viktige hendelser og detaljer avdekkes også av Veronikas mor, den trofaste tjeneren Jozi, en tysk legevenn og den forræderiske Jeranek.
Jeg så henne den natten er en roman om vennskap og svik, håp og skyld, om krig og fred og umulig kjærlighet.


«Mollstemt, men drivende leseopplevelse fra en annen europeisk krig. Romanen er sobert skrevet og kløktig komponert, og Jancar vet å utnytte de kunstneriske mulighetene som ligger i å skildre hendelser og skikkelser fra forskjellige perspektiver.» Leif Bull, Dagens Næringsliv

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 252
Utgitt 2022
ISBN 9788203374265
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Torleif Sjøgren-Erichsen
Salgsdato 02.03.2022
Orig. tittel To noč sem jo videl
Emne Skjønnlitteratur 1939-1945 Kvinner Historisk litteratur 1918-1939 Romaner Slovenia Andre verdenskrig
Drago Jančar

Drago Jančar

Drago Jančar (f. 1948) er en av Slovenias mest anerkjente samtidsforfattere. Han har utgitt en rekke romaner, skuespill og essay. Han er også kjent for sine politiske kommentarer og samfunnsengasjement. Med Jeg så henne den natten er Jancar for første gang tilgjengelig på norsk, med det som regnes som hans hovedverk.

Les mer