Hvem drepte faren min

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203266522
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

 

«Som i de to romanene Louis har utgitt tidligere, er det i dette essayet på 78 sider sterke fortellinger fra hans eget liv.» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (Terningkast 6)

 «Kraftfull analyse av det moderne Frankrike. Vi møter en gjennomreflektert skribent, som evner å sette det personlige og private inn i en større sammenheng. Uten bitterhet, men med en sorg over farens skjebne.» Eskil Skjeldal, Vårt Land

En kort og intens liten bok møter vi forfatteren Edouard Louis, kanskje både mer direkte politisk og enda mer personlig enn tidligere. Her går han til angrep på staten og dens håndlangere for å ha ødelagt faren både fysisk og psykisk, samtidig som han selv utvikler en større forståelse for hvem han har vært og er blitt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 77
Utgitt 2020
ISBN 9788203266522
Format Pocket
Språk Bokmål
Bokgruppe 504
Oversetter Egil Halmøy
Salgsdato 02.01.2020
Orig. tittel Qui a tué mon père
Emne Romaner Biografisk litteratur Frankrike Fedre Diskriminering Klasseforskjeller Skjønnlitteratur
Edouard Louis

Edouard Louis

Édouard Louis er født i 1992 og fikk navnet Eddy Bellegueule. Da han var 20 år byttet han navn til Édouard Louis. I 2011 kom han inn på prestisjeskolen Ecole Normale Superieure i Paris. Han er nå ved universitetet i Amiens der han holder på med en doktorgradsavhandling om klassereiser i litteraturen. Han har redigert en antologi om sosiologen Pierre Bourdieus påvirkning på ettertidens politiske tenkning, "l'insoumission en héritage", og er redaktør for serien "Les Mots" ("Ordene"), som omfatter filosofiske og sosiologiske tekster, og som han har bygget opp hos forlaget Presses Universitaires de France.
Louis debuterte i 2014 med den selvbiografiske romanen "En finir avec Eddy Bellegueule" - "Farvel til Eddy Bellegueule". Boken har vakt stor oppmerksomhet, er blitt en bestselger i Frankrike og er oversatt til mer enn 20 språk. Han er blitt tildelt Pierre Guénin-prisen mot homofobi og for like rettigheter for "Farvel til Eddy Bellegueule". Les mer