Guds beste barn

På lager
ISBN
9788203269660
Innbundet
kr 379,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203269660
  • Orig. tittel: Guds bedste børn
  • Oversetter: Cecilie Winger
  • Salgsdato: 30.03.2021
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 460
Simon er løslatt fra fengsel og har flyttet fra København for å skape en ny og trygg tilværelse for den lille familien sin, selv om fortidens demoner konstant spøker i bakgrunnen.

Fetteren Mickey har planer om å flykte fra ungdomsfengselet der han driver de andre til vanvidd med den uberegnelige oppførselen sin.

På Amager i København prøver Jamil å få livet tilbake på sporet etter å ha vært innlagt på en psykiatrisk institusjon. Likevel klarer han ikke å la hevntankene ligge. For noen år siden drepte Mickey og Simon bestevennen hans, Zeki i en rus av avstumpet hat.

Guds beste barn er en medrivende og rørende fortelling om vold, rasisme, svik og vennskap.

«(...) for en bok! Morten Papes overveldende rystende skildring av overgrep, dop og drap på Amager er sterke saker.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

«Intens og brutal fortelling om rasisme, overfall og omsorgssvikt (...) Språket er brutalt og fenomenalt, mykt og hardt, spensten i dialogene gjør at sidene nærmest vender seg av seg selv (...) vil helt sikkert ødelegge noen leseres nattesøvn.» Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Hardkokt og nådelaust om ungdomsdrap i Danmarks mest krim-belasta kvartal.» Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... romanen appellerer til hele vårt empatiske og medmenneskelige register.» Astrid Fosvold, Vårt Land
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Morten Pape

Morten Pape

Morten Pape (f. 1986) vokste opp på Amager i København og er utdannet manusforfatter ved den alternative filmskolen Super16. Han debuterte med den sosialrealistiske romanen Planen som ble en bestselger i hjemlandet og han fikk BogForums Debutantpris for. For Guds beste barn ble han tildelt DR Romanprisen.
Mer om forfatteren