Etter oss

Velg format

Tilbudspris 332 kr Før 379 kr
Kommer for salg
21.10.2022
ISBN
9788203394867
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Sorg, sinne og surrealisme

En kvinne på 43 år bor sammen med sin far i et fiskevær nordpå. Sammen driver de en fabrikk som har vært i familiens eie i generasjoner. Kvinnen er barnløs og uten partner - og i tillegg usedvanlig høy. Hun rager over de fleste.

Hun bor i fabrikkens kjeller, faren bor ovenpå. Bygningen er preget av forfall etter år med manglende vedlikehold og som følge av stadig voldsommere stormer og stigende hav. Vann siver inn i kjelleren, råte og sopp brer seg. Det går ikke bra med familiebedriften.

Brått og uventet gifter faren seg med en tretti år yngre kvinne, og forholdet mellom ham og datteren tilspisser seg. Som vitne til hans nytente begjær, uvettige pengebruk og drøm om en ny arving, følger vi datteren så å si til bunns i en historie med vann på alle kanter.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203394867
Format Innbundet
Språk Bokmål
Emne Romaner Skjønnlitteratur
Gøhril Gabrielsen

Gøhril Gabrielsen

Gøhril Gabrielsen (f.1961) debuterte med romanen Unevnelige hendelser i 2006. To år senere kom Svimlende muligheter, ingen frykt, etterfulgt av Skadedyr i 2011, Din alltid i 2015, Ankomst i 2017 og Mellom nord og natt i 2021. Alle romanene er kritikerroste, og hedersord som foruroligende, sterk, intens og sanselig går igjen i anmeldelsene av bøkene. Gabrielsen mottok Aschehoug debutantstipend i 2006, Tanums kvinnestipend i 2010, Amalie Skram-prisen i 2016 og Havmannprisen i 2017. I juryuttalelsen fra Amalie Skram-prisen står det: «Det er ikke ofte man opplever å lese et forfatterskap som er så språklig stilsikkert, så gjennomført originalt og samtidig så fullkomment i Amalie Skrams ånd som Gøhril Gabrielsens.»

Svimlende muligheter, ingen frykt ble utgitt i Storbritannia i 2015 til strålende anmeldelser. (The Looking-Glass Sisters, Peirene Press). Romanen er også solgt til Armenia og Spania.

Ankomst er utkommet både på tysk og engelsk. Den tyske utgaven kom på det anerkjente forlaget Suhrkamp under tittelen Die einsamkeit der Seevögel (2019), til svært gode anmeldelser. Romanen mottok English PEN Translation Award i 2019, og ble utgitt i Storbritannia i 2020 av Peirene Press. The Sunday Times kåret Ankomst til en av de beste av oversatte romaner i juli 2020. Ankomst var også én av elleve titler som ble plukket ut av en jury for å bli presentert for filmprodusenter under Filmfestivalen i Cannes 2020.

Gabrielsens hittil siste roman, Mellom nord og natt (2021), er solgt til Tyskland (Suhrkamp). Les mer

Artikler

Gøhril Gabrielsen: Følelsens vold

Gøhril Gabrielsen har fått strålende anmeldelser for sine fem sterke og foruroligende romaner. Nå kommer hennes sjette roman, Mellom nord og natt.
Les mer