Epikrise

På lager
ISBN
9788203265877
Innbundet
kr 349,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203265877
  • Salgsdato: 23.01.2020
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 171
«Twitter-kjendis med vittig sykdomsroman. Morsom og masochistisk debutroman fra @GrusommeMarit.» Kenneth Moe, Aftenposten

Han kalte seg houellebecq_1234 på sukker.no og skrev at han var 42 år og fra Trondheim. I virkeligheten var han 46, men det gjorde ikke noe for henne, kanskje snarere tvert imot, for hun likte menn som var eldre enn henne selv. De som så på henne som en slags ungdomskilde, en perfekt blanding av uskyldig og pervers. Verre var det at hun så raskt ble inderlig involvert i ham og ønsket ham helt nær hele tiden, ja - så nær som man er i et ordentlig kjærlighetsforhold. Men hans behov skulle vise seg å være helt andre enn hennes. Og det fikk konsekvenser. Særlig for henne.
Marit Daaland Lesjø viser i romanen hvor latterlig sårbare mennesker kan være i møte med hverandre, når motiv og behov spriker. For hvordan er dette med subjekt og objekt igjen? Og er det alltid den som er størst og har mest makt som definerer sannheten?
Epikrise er en essayistisk roman om en ikke spesielt vakker kjærlighetshistorie, utformet som et brev skrevet av en kvinne med et kortpustet sinn. Brevet er hennes refleksjoner omkring menneskelig samspill. Ved å analysere og observere seg selv og andre håper hun å finne svar på sine mange eksistensielle spørsmål, uten å miste den trygge, ironiske distansen. Det går dårlig.
Epikrise er fortellingen om et forhold som starter på sukker.no og ender med en tekstmelding.

«Jeget er tøff i trynet og har et ironiskpessimistisk verdenssyn. Stilen er konfronterende og observasjons-prega, og ligner den depressive og selvironiske tonen som florerer på steder som Twitter, Instagram og Reddit, der unge folk dyrker sine dårligste sider og lager humor av det. Det er kjempegøy, og Lesjø treffer perfekt midt mellom selvdestruksjon og selvkontroll.» Karoline Henanger, Klassekampen

«Twitter-kjendis med vittig sykdomsroman. Morsom og masochistisk debutroman fra @GrusommeMarit.» Kenneth Moe, Aftenposten

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Marit Daaland Lesjø

Marit Daaland Lesjø

Marit Daaland Lesjø (f. 1980) er oppvokst i Ringebu i Gudbrandsdalen, og bor i Trondheim. Hun har en bachelorgrad i psykologi fra Høgskolen i Lillehammer, en master i helse-, organisasjons- og kommunikasjonspsykologi fra NTNU, og holder foredrag om psykisk helse og erfaringskompetanse i psykiatrien. Hun er også frilansskribent.
I 2011 startet hun twitter-kontoen @GrusommeMarit. Da var hun selv innlagt på psykiatrisk sykehus, og ble etter hvert kjent for å skrive om mørke og vanskelige tema med en humoristisk og frisk vri. Lesjø har vært åpen om sin bipolare lidelse, og tekstene og foredragene hennes er ofte en blanding av personlige erfaringer og faglig kunnskap.
EPIKRISE er hennes debutroman.
Mer om forfatteren