De hellige hulers land

Velg format

159 kr
Kommer for salg
31.08.2011
ISBN
9788203214998
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Jean M. Auels millioner av fans har i flere år ventet på siste bind i serien om Cro Magnon-jenta Ayla. Serien "Jordens barn" ble innledet med "Hulebjørnens klan" og har i mer enn 30 år gått sin seiersgang verden over. Bøkene er en av verdens største boksuksesser, med 50 millioner solgte eksemplarer.

"De hellige hulers land" avslutter beretningen om Ayla, maken hennes Jondalar og deres lille datter Jonayla. Den lille familien er endelig kommet fram til Jondalars folk, zelandoniiene i Niende Hule. Ayla nyter snart stor respekt på grunn av sine spesielle evner, og hun tas i lære for å bli en zelandonii - en av samfunnets åndelige ledere og healere. Opplæringen innbefatter mange reiser til hellige steder. Men Ayla sliter for å finne balansen mellom sitt hellige kall og rollen som nybakt mor. Ikke minst tærer alle forpliktelsene hennes på forholdet til Jondalar.

Nok en gang kombinerer Jean M. Auel sin fortellerglede med en bemerkelsesverdig evne til å gjenskape hvordan menneskene levde på jorden for mange tusen år siden. "De hellige hulers land" er en strålende bragd av en av verdens mest folkekjære fortellere.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2011
ISBN 9788203214998
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 854
Oversetter Kari Risvik, Kjell Risvik
Salgsdato 29.08.2011
Orig. tittel The land of painted caves
Emne Romaner Førhistorisk tid Historisk litteratur Skjønnlitteratur

Jean M. Auel

Jean M. Auel er født Jean Marie Untinen i 1936 i Chicago. Etter endt skolegang giftet hun seg og ble etter hvert mor til fem. I 1964 ble hun medlem av Mensa, og fortsatte sin utdannelse på kveldsskole. Forfatterens første bok i serien "Jordens barn", "The Clan of the Cave Bear" ("Hulebjørnens klan") ble en umiddelbar suksess, og historien om cro magnon-jenta Ayla har gått sin seiersgang verden over med 50 millioner eksemplarer solgte eksemplarer hittil.

Bøkene om fortidens mennesker er på ingen måte ren fiksjon. Auel er godt bevandret innen de ulike forskermiljøer og disipliner, og hun driver sitt forarbeid med den ytterste nøyaktighet. Bak bøkene ligger mange års studier. Hun har blant annet bodd i snøhuler, lært seg primitive jaktmetoder og besøkt cro magnon-huler i Europa og det tidligere Sovjet. Hun har så store kunnskaper om steinaldertiden at hun har vært en flittig benyttet foreleser på universiteter, bliblioteker og museer over hele USA. Les mer