Benjamins reise

På lager
ISBN
9788203364778
Innbundet
kr 399,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203364778
  • Salgsdato: 20.09.2019
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 398
Benjamins reise er fjerde bind i Vestindiakvintetten som spenner over 250 års dansk kolonivelde i Karibia. Etter napoleonskrigene har de fleste kolonimaktene avviklet slavehandelen, men trafikken fortsetter med sjørøvere som aktører. Benjamin gjør opprør mot sin eier og rømmer med piratskuta Sweet Rosie. Seilasen tar ham fra St. Thomas via København og Bergen til slaveraid langs Afrikas vestkyst, og tilbake til et Karibia i opprør.
Han avanserer fra dekksgutt til skipslege og til slutt, omflakkende trubadur. Han møter nye ideer om menneskeverd uavhengig av hudfarge, frihetskampene som utspiller seg i koloniene, og ikke minst en mystisk kvinne. Ferden bringer erkjennelse om egne røtter og kulminerer i revolusjonen som bringer slaveriet til opphør i 1848.

 


«Horgar skiver like brutalt fysisk som før, du kan nesten kjenne slagene på egen kropp, kjenne den tropiske stormen rive i huden.» Trond Bruland, Adresseavisen (terningkast 5)

«Benjamins reise og hele denne serien er underholdende så vel som opprørende; den er også et flott skjønnlitterært bidrag til en underkommunisert historisk periode vi var med om.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (terningkast 5)

«… en underholdende, engasjerende og altoppslukende historie, som er sjelden i sitt slag. ... Jeg tar av meg hatten, og gleder meg allerede til neste bok i serien.» Simen Ingemundsen, Bygdebladet (terningkast 6)

(terningkast 5) Bokelskere.no

«I modsætning til vikingetiden er slavehandelstiden ikke noget at være stolt af. Fartein Horgars bog kan anbefales». Michael Keldsen, Dansk Vestindisk Selskabs blad

 

 

Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Fartein Horgar

Fartein Horgar

Fartein Horgar (født 1955) vokste opp som tredjegenerasjons misjonærbarn på Madagaskar da øya var en fransk koloni. Horgar hadde allerede et omfattende forfatterskap bak seg da han i 2016 utga Paradisets elendige, første bok i fembindserien om det dansk-norske koloniveldet på øyene St. Thomas, St. Croix og St. Jan.

Mer om forfatteren