Befrieren

roman
Annen tilknytning:

Velg format

119 kr
På lager
ISBN
9788203353000
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Året er 1984, og det er jappetid i Norge. I grensebyen Halden merker man lite til det. Før var det jobb til alle på den store eksportbedriften der sønn fulgte far inn fabrikkporten. Nå er det rekordledighet i industribyen.
Tom Jansen har droppet ut av gymnaset og jobber svart ved jeanslageret på Svinesund, mens kameraten Rudi har fått seg midlertidig fabrikkjobb. Faren til Tom har drukket seg fra jobben og må finne nye inntektskilder i en verden der reglene som rår sjelden tåler dagens lys.
Drømmen er å reise til Amerika og kjøre amerikaner på highwayen. Men foreløpig er det bare bilene på Torvet og lyden av Bruce Springsteens musikk som løfter Tom og Rudi ut av den trange og kvelende hjembyen. Går det an å tape uten å la seg beseire? "Østlis håndverk er solid, synsvinkelen veksler uanstrengt og forfatteren har et godt grep om virkemidlene. I en blurb på omslaget omtaler Levi Henriksen, som opererer i det samme litterære landskapet, forfatteren som en ny norsk carversk hverdagspoet og det er vel ikke så ueffent, for 'Befrieren' er en velskrevet og overbevisende arbeiderklasseblues med mye poesi selv i bunnslammet og søppelet."
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353000
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 13.08.2012
Emne Halden Småbyer Skjønnlitteratur Romaner 1980-1989

Leif Østli

Leif Østli (f. 1965) er fra Halden. Han arbeider som rektor ved Fredrikstad II videregående skole i Fredrikstad. Østli debuterte med "Befrieren" (2012). Mørkekjøring (2015) er hans andre roman. Les mer